< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Nyoma veszett egy utasszállítónak Afrika fölött

| Mobile | RSS

Nyoma veszett egy utasszállítónak Afrika fölött

2014. július 24. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Nyoma veszett egy utasszállítónak Afrika fölött

A Swiftair spanyol légitársaság kötelékébe tartozó, az Air Algerie által üzemeltetett gép Burkina Faso fővárosából indult, 50 perccel a felszállást követően azonban minden összeköttetés megszakadt vele. 110 utas és 6 fős személyzet volt rajta.

Ouagadougouból, Burkina Faso fővárosából szállt fel csütörtökön a Swiftair utasszállítója, melynek Algír volt a célpontja – adta hírül az APS hírügynökség. Az AH 5017 közép-európai idő szerint hajnali két óra öt perckor szállt fel, de 50 perccel az indulást követően eltűnt a repülésirányítás térképéről.
Fotó: Twitter

A járaton 110 utas és 6 fős személyzet tartózkodott.

A Reuters értesülései szerint az eltűnt utasszállító egy privát spanyol légitársaság, a Swiftair kötelékébe tartozik, de az Air Algerie üzemelteti azt. A gép helyi idő szerint hajnali negyed kettő körül indult és valamivel 5 óra után kellett volna földet érnie Algírban. Az utasszállító típusa: McDonall Douglas MD-83-as.
Megerősítették a hírt

A Swiftair légitársaság szóvivője megerősítette az utasszállító eltűnéséről szóló híreket. Hozzátette, a társaság munkatársai dolgoznak a gép előkerítésén, és bármilyen új információjuk lesz, megosztják azonnal a nyilvánossággal.

A Cadena SER spanyol rádió úgy tudja, a 6 utaskísérő mindegyike spanyol.

A Nine News ausztrál csatorna egy Air Algerie-dolgozó információira hivatkozva azt írja, a gép új útvonaltervet kapott a rendkívül rossz látási viszonyok miatt még a mali légtérben, az algériai határ közelében. Az összeköttetés a manővert követően szakadt meg az utasszállítóval.
Lezuhant?

Egyre több portál írja meg nem erősített információkra hivatkozva, hogy a gép „földet ért” a Malival szomszédos Niger fővárosa, Niamey mellett.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |