< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Választás alatt több volt a közmunkás” – újra támad az RTL Klub

| Mobile | RSS

“Választás alatt több volt a közmunkás” – újra támad az RTL Klub

2014. július 24. | hozzászólás | Közélet

“Választás alatt több volt a közmunkás” – újra támad az RTL Klub

Újra nekiment a kormánynak az RTL Klub a szerda esti Híradóban. Most a Policy Agenda elemző cégre hivatkozva azt közölték, a választásra kellenek csak a kabinetnek a közmunkások, ezt bizonyíthatja, hogy az áprilisi voks után a felére csökkent a számuk.

Több mint 100 ezerrel csökkent a közmunkások száma májusban, közvetlenül a választások után – derült ki az RTL Klub szerda esti Híradója szerint a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. “Ez egy nagy kampányfogás volt” – mondta egy korábban közmunkásként dolgozó nő a csatornának.

A beszámoló idézi a Policy Agenda elemzését, amely szerint az látszik az adatokból, hogy csak a választásra kellenek a kormánynak a közmunkások. Az áprilisi választások után azonnal megfeleződött a számuk – tették hozzá.

Fotó: rtlklub.hu

Az adatok azt is mutatják, hogy a kormány a politikai naptár alapján mozgatja a közmunkásokat, erre utal az is, hogy augusztustól 47 milliárddal többet költenek a programra – közölték a Híradóban a Policy Agendára hivatkozva.

Selmeczi Gabriellát, a Fidesz szóvivőjét is idézték, aki szerint tendenciájában kell nézni az adatokat, így pedig növekszik a közfoglalkoztatottak száma. Az MSZP szerint viszont a kormány az újbóli támogatással az október 12-i önkormányzati választásokra akar szavazatokat szerezni.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: