< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Vízfüggönyre vetített filmek – Egyedülálló látványosság Magyarországon!

| Mobile | RSS

Vízfüggönyre vetített filmek – Egyedülálló látványosság Magyarországon!

Átadták a Ködszínházat DebrecenbenÁtadták a Ködszínházat DebrecenbenÁtadták a Ködszínházat DebrecenbenÁtadták a Ködszínházat DebrecenbenVízfüggönyre vetített filmek – Egyedülálló látványosság Magyarországon!

A Campus Fesztivál nyitónapjára lett kész Debrecenben a Ködszínház nevű „multimédiás szökőkút”, amiről első hallásra nehezen tudtam elképzelni, hogy mi lehet. De az átadásról készült fotók alapján nagyon úgy tűnik, hogy egyedülálló látványosságot kínál a cívis város lakóinak és látogatóinak.

Nem tudom, miért kerülte el eddig a figyelmemet a Ködszínház (ahogy most utánaolvastam, már egy éve készül) de komolyan kedvet kaptam hozzá, hogy megnézzem. A dehir.hu leírása szerint az egykori Csónakázó-tó helyén „a fények és a vízsugarak sajátos játéka révén elevenednek meg a képek. (…) semmihez sem lehet hasonlítani, még a mozihoz sem, ott ugyanis a vetítőgép a nézők mögött van, itt viszont szemből érkezik a fény, s a vízfüggöny szolgál vászonként.”

Íme:

Átadták a Ködszínházat Debrecenben
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 760 megnézve, 1 alkalommal mai nap |