< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A Balaton déli részét vizsgálja a NAV

| Mobile | RSS

A Balaton déli részét vizsgálja a NAV

A Balaton déli részét vizsgálja a NAV

A revizorok öt nap alatt 400 dél-balatoni, illetve somogyi kereskedőnél, szolgáltatónál, vendéglősnél vizsgálták az online pénztárgépek szabályos működtetését, és az esetek ötödénél találtak szabálytalanságokat – közölte a NAV az MTI-vel.

Az ellenőrök a Balaton déli partján és Somogy megyében vizsgálták a nyári időszakban megszokott ellenőrzések mellett az online kasszák működtetését is. Az ellenőrzött vállalkozások több mint 80 százalékánál üzemelték már be az online pénztárgépet. A 400 vizsgálat ötödénél találtak szabálytalanságokat, 75 esetben szabtak ki mulasztási bírságot.

Legjellemzőbb hibák online pénztárgépek használatakor a nyitó pénzkészlet rögzítésének hiánya, a regisztrált forgalom és a tényleges pénzkészlet közötti jelentős eltérés, a pénztárgépnapló vezetésének hiánya, illetve hiányos vezetése volt.

A nyugtaadási kötelezettség elmulasztása és a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásának hiánya, illetve hiányos vezetése mind az online, mind pedig a hagyományos pénztárgépeknél előfordult. A NAV még hozzátette, hogy az ellenőrzéseket folytatják a régió teljes területén.

forrás:index.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 2 alkalommal mai nap |