< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hullámzik a Baksi Búza Zsolt botrány…avagy a II. rész/ hivatalok, minisztériumok figyelem

| Mobile | RSS

Hullámzik a Baksi Búza Zsolt botrány…avagy a II. rész/ hivatalok, minisztériumok figyelem

2014. július 25. | hozzászólás | Közélet

Harkai János Baks

Harkai János Baks

Hullámzik a Baksi Búza Zsolt botrány…avagy a II. rész/ hivatalok, minisztériumok figyelem

A Baksiak fel vannak háborodva. Égnek a szerkesztőség vonalai. A mai napon egy fiatalember jelentkezett szerkesztőségünkben és elcsukló hangon kérte, hallgassam meg az Ö történetét is.
Kíváncsivá tett a hanglejtése, s a szeme… szomorú volt.

– Már többször kerestem a főszerkesztő Urat! Meglepődtem. Látásból ismerős volt, de hirtelen nem tudtam hova tenni a fiatalembert. Láthatta a tanácstalanságot ezért megkönnyítette a helyzetemet.
– Jó napot kívánok…jöjjön be, s mondja írásba a történetét. (Harkay János)Nem lepődött meg…
– Miben segíthetek. Láttam a kezeivel babrál. Mondja bátran…
– Búza Zsolt visszaéléseiről, hazugságairól, lenne, szól. Nem tűrhetjük tovább a zsarnokságát s a megaláztatásait, hazugságait. Nem szóltam közbe. – majd így folytatta. Traktoros voltam s párhuzamosan a kisbuszt is vezettem az önkormányzatnál. Annyi munkával láttak el, hogy csak túlórában lehetett elvégezni a feladataimat. pl, a focipálya karbantartását. Az összeszaporodott túlóradíjat Búza Zsolt nem volt hajlandó kifizetni, inkább megfenyegetett! Azt mondta: – gondoljak a jövőmre.

Terrorizált a családommal. A túlórázások napi rendszerességgel terítéken voltak. Az előző jegyző nem fizette ki a túlóráimat, hiába kértem! Akkor enyhültek Búza visszaélései, mikor Elekes Petra jegyzőnő megkért, vezessem a túlóra nyilvántartást. Na, ez ellen Búza nem tehetett semmit, s kifizette a túlórapénzemet. Ezek a túlórák 18 hónapon keresztül folyamatossá váltak. -közben Búza folyamatosan terrorizált, s gúnyolódott.

Később elindult a fűrésztanfolyam a közmunkások számára, amin csak hébe-hóba tudtam részt venni, mivel Búza Zsolt folyamatosan azokon a napokon látott el pluszmunkákkal. A jelenléti ívet utólag íratták alá velem!!! – két előadáson tudtam részt venni!

Az önkormányzat fejes káposztát termelt a focipálya mellett, amit a közmunkásokkal végeztetett el Búza. A rendszeres besúgója a közmunkásoknál „felügyelő” volt.
6 traktornyi káposztát vittem be az önkormányzat udvarába, amit eladtak, hogy számla készült-e azt nem tudom… A besúgója azt hazudta, hogy én lopom a káposztát. Ez nem volt igaz, mivel mindenki, aki ott dolgozott az kapott kettő fejet ingyen!
Búza ennek hatására szólt a jegyző asszonynak, hogy rúgjon ki. – aki jelezte felém, beszéljek Búzával… Ő lekezelően, nyomdafestéket nem tűrő hangon elzavart a pi…ba.

Búzát nem érdekelte a káposzta, hanem arra volt kíváncsi, kitől hallottam az infót… nem voltam hajlandó elárulni a hírforrásomat – dr. E.P- Ezek után megfenyegetett; – gondoljak a jövőmre s a családom egzisztenciájára s kajánul röhögött.

Másnap a jegyző asszonyt behívatta s azt hazudta szemrebbenés nélkül – én árultam el. A jegyző asszony nem hitt neki! Nem is mondott semmit. Egyébként később mikor beszélgettünk, annyit megjegyzett; – az újságírónak – Önre gondolt- igaza volt! Kár, hogy nem hallgattam rá…Megfenyegette Petrát is.

Két nap múlva bosszúból azt terjesztette– hazudta az önkormányzatnál valamivel később az egész falu is erről beszélt… viszonyunk van Petrával!!!! Feleségem sírógörcsöt kapott.

Ez után következett a fekete leves. Hazudott- megrágalmazott- lopom a benzint a kis traktorból! 5 literes kannában árulom faluszerte! Szeretném megjegyezni, a traktor benzintartálya 20 literes. Erről nincs mit mondanom…

Nem bírtam tovább a rágalmazásait, a fenyegetéseit, a hazugságait, a stílusát, ezért kettő hónap múlva felmondtam. A felmondás alatt is üldözött; – gondoljak a családomra s mondjak neki egy nevet.

A véleményem szerint nem normális, üldözési mániája van, a hataloméhsége korlátlan… ez vette el a még megmaradt minimális eszét!

Akkor jár be dolgozni amikor akar, neki senki nem parancsol… ezt mormolja általában a hivatal folyosóján.

Csépe István igazgató Úr távozása előtti napon Kovács Lóránt – besúgó – a bicskájával felfeszítette az igazgató íróasztalát, Búza Zsolt utasítására. Én kimentem az irodából, mert a véleményem szerint az törvénytelen, s rögvest jeleztem Csépe Istvánnak.

Szeretném még azt is elmondani, hogy Búza Zsolt utasítására, minden héten, csütörtökön – ügyfélszüneti nap- az önkormányzat kisbuszával a fél önkormányzati alkalmazottakat át kellett vinnem Kistelekre bevásárolni, ami kettő órát is igénybe vett!! A hivatal egyharmada mindig szabadságon volt-van ezeken a napokon.

2014. május 1-én azt hazudta – terjesztette, hogy szeretkeztem a jegyzőnővel egész éjszaka.
Ez nem igaz!- mivel a térkamerák igazolják a Baksi jelenlétemet. Az igaz, az Ő utasítására haza kellett vinnem a jegyző asszonyt!

Mire visszaértem be volt rúgva, mint a pi…csa, ez nem meglepetés Búzánál!

Lép János 20 óra körül összeverekedett Högyi Markóval… Tudomásom szerint a rendőrség vizsgálja az ügyet.

Tisztelt olvasóink!

Pereg a Búza ügy, mint a takarmány a silóban. Az egész testületnek le kell mondani, nemcsak lemondani, de nem szabadna indulniuk a választásokon… ez csak rajtatok függ Baksiak.

Búzának nemcsak a hivatalból, hanem a faluból is el kell takarodnia. A 10% lassan, ám folyamatosan láthatóvá fog válni…

Továbbra is várjuk az üggyel kapcsolatos észrevételeket, véleményeket!
Ha bárkit ér(t) atrocitás a hivatal valamint Búza és a képviselő-testület részéről bátran írja le.

2014.július 26 -lio-

Leave a Reply 1482 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: