< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Margitszigeti hősök

| Mobile | RSS

Margitszigeti hősök

2014. július 26. | hozzászólás | Sport

Margitszigeti hősök

Hihetetlenül izgalmas mérkőzésen egy góllal nyert a magyar válogatott Olaszország ellen és ezzel vasárnap döntőt játszhat Szerbia ellen a Margitszigeti Európa-bajnokságon. Benedek Tibor fiait igazi szigeti hősökként ünnepelte a közönség.

31. Vízilabda Európa-bajnokság, Margitsziget
Férfiak, Elődöntő
Olaszország-MAGYARORSZÁG 7-8 (1-3, 3-2, 1-1, 2-2)

Aligha szomorkodott bárki is amiatt, hogy Horvátország helyett Olaszországgal elődöntőzik férfiválogatottunk a budapesti vízilabda Európa-bajnokság pénteki napján. Már a világversenyek erősorrendjéből is kiviláglik, hogy jobban jártunk, elvégre a 2012-es olimpiai helyett “csak” a 2011-es világbajnokkal játszunk, amely nem is címvédő ugyebár, hiszen tavaly már a mieink nyertek.

Örülni viszont csak mérsékelten lehetett, hiszen szerda este a settebello – ahogy az olasz vízilabdázókat a dallamos nyelvükön hívják – végig vezetve nyert a középdöntőben, vagyis olyan gyenge nem lehet. “Én kevesebb esélyt adtam nekik a horvátok ellen, mondjuk negyven hatvan arányban, de onnantól kezdve, hogy ők jutottak tovább, már nincsen veszítenivalójuk – mondta a mérkőzés előtt Madaras Norbert, akinél jobban senki sem ismeri az olaszokat, hiszen 2004-től 2014-ig a Pro Reccóban légióskodott. – Valamelyest megfiatalították a keretüket, néhány játékosnak ez az első világeseménye, ám az utánpótlásban az elmúlt négy-öt évben megnyertek mindent, megvertek mindenkit, a délszlávokat is. Ebből a generációjukból került fel négy-öt ember, tehát nem ügyetlenek, és van önbizalmuk, ami a Horvátország elleni továbbjutással nyilván tovább nőtt. Általában úgy nyernek, hogy a jó kapusteljesítményre építenek, amit persze igyekeznek jó védekezéssel segíteni.”

Apropó, segítség! Az elődöntőhöz vezető napok összehasonlíthatatlanul nyugodtabban teltek a magyar táborban. De ahogy közeledett a mérkőzés időpontja, egyre többet videóztak a mieink. Amihez persze Benedek Tibor hozzátette a maga élő élményeit, hiszen összesen 13 évig légióskodott Itáliában.a-bajnoki döntő nyolc év után

De jöjjön a mérkőzés! Az első két perc a kapusoké, Nagy Viktor három, Tempesti egy bravúrt hajtott végre a meccs elején. Varga Dénes a 3. percben a jobb alsóba lőtt. (0-1). De az olaszok emberelőnyből rögtön egyenlítettek. (1-1). Megúsztunk, Varga Dénes már a kapussal állt szemben, de nem lőtt, hanem Szívóshoz passzolt, aki az üres kapuba pöckölt. (1-2). Nagy Viktor zseniális, két ziccert hárított, a közönség pedig kórusban skandálta: Nagy Viktor, Nagy Viktor. Alig egy perccel az első negyed vége előtt Madaras Norbert kapott egy zseniális passzt, s biztos kézzel lőtt a kapuba, (1-3). Ez az első negyed végeredménye.

Az olaszok lövik emberelőnyből a második negyed első gólját Figlioli révén, miután a mieink elpuskázták emberelőnyös helyzetüket. Gallo révén újabb olasz gól és máris egyenlő (3-3). Emberelőnyből Hosnyánszky Norbert szerzett újabb gólt, s megint nálunk az előny (3-4). Emberelőnyös helyzetet már-már elszúrunk, Gór-Nagy Miklós csak beleütni tud a labdába, az Varga Dánielhez kerül, aki bebombázza. (3-5). De szinte a gong pillanatában szépítenek az olaszok, (4-5) a szünetben.

A harmadik negyed fele gól nélkül telt, sajnos belementünk egy vízi birkózásba. Az olaszok taktikát változtattak, s messze kijönnek védekezni, nem kerülünk lövőtávolságba. Végre megvan a negyed első gólja, ami magyar: Hosnyánszky gyönyörű lövéssel vette be Tempesti kapuját (4-6). Giorgietti szépítő gólja a Kígyó-térről, (5-6). Negyven másodperccel a negyed vége előtt az olaszoknál a labda, de Nagy Viktor megint a helyén van. Az utolsó támadás a mienk, de nincs gól.

Egy gólos vezetéssel mentünk az utolsó negyednek, zúgott a lelátón a Ria, Ria, Hungária. De hosszú ideig semmi, majd egyszer csak Tóth Márton lefordult, gólt lőtt, amit nem adtak meg, mert a találat időkérés közben esett. Sajnos, mert az olaszok pillanatokon belül egyenlítettek, (6-6). Pezseg a víz az olasz kapu előtt, elcsattan néhány pofon, de közben a labda az olasz kapuban, (6-7). Hosnyánszky lőtte, nagyon jó meccs. Szívós Mártont kiállítják, s az emberelőnyt az olaszok ki is használták, (7-7). Nem egészen 1 perccel a vége előtt Varga Dénes szép gólt dobott (7-8). Vége! 2006 után Európa-bajnoki döntős a magyar férfi válogatott.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 231 megnézve, 2 alkalommal mai nap |