< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Megdöbbent az ellenzék Orbán beszédén

| Mobile | RSS

Megdöbbent az ellenzék Orbán beszédén

Megdöbbent az ellenzék Orbán beszédén

Putyint majmolja, elmeháborodott, és/vagy hazaáruló, romlásba és diktatúrába vezet, hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze. Nem finomkodtak a jelzőkkel az ellenzéki pártok, amikor Orbán Viktor bálványosi szabadegyetemen elmondott beszédét kritizálták.
Elmeháborodott, és/vagy hazaáruló

Orbán azt hirdeti, hogy a szabadságra épülő demokráciával szemben “egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés” a követendő példa. Így értékelte a tusványosi beszédet a Demokratikus Koalíció (DK). Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton, a fővárosi Szabadság-szobor lábánál tartott sajtótájékoztatót. Azt mondta, a miniszterelnök “sajnos vagy elmeháborodott, és/vagy hazaáruló”.

Más keményebb kifejezéseket is használt: „Agyrém”, hogy Orbán Viktor Magyarország számára többek között Oroszországot és Kínát állította követendő példának, “mert azok hatékonyan szervezik meg az államukat”. Azért is bírálta, mert a kormányfő szerint “a szabadságjogok terjesztése nem jelenthet prioritást egy demokráciában”.

A DK szerint ébernek kell lennie minden demokratának, fel kell készülnie a társadalmi, állampolgári ellenállásra. Bármi megtörténhet, hiszen a magyar miniszterelnök “készen áll arra, hogy lángra lobbantsa nemcsak Magyarországot, hanem Közép-Európát és az egész demokratikus nyugatot”.
Orbán Putyint majmolja

Orbán Viktor miniszterelnök mai beszédével nem a liberális demokráciának áldozott le, hanem magának a demokráciának – reagált az Együtt-PM Orbán tusványosi beszédére. A Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor ma megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát.

Orbán Viktor miniszterelnök mai beszédével nem a liberális demokráciának áldozott le, hanem magának a demokráciának, az állam már nem minden magyar állama, nem mindenkit képvisel, csak a kedvezményezettek szűk körét: azokat, akik földet, trafikot, megrendelést, állást kapnak – írja közleményében az Együtt-PM.

Karácsony Gergely és Szigetvári Viktor az Együtt-PM társelnökei szerint Orbán Putyint, az orosz államfőt majmolja, Putyintól vette át azt az ötletet is, hogy arra hivatkozva üldözze a civil társadalmat, hogy azok külföldről is kapnak támogatást.

Az Együtt Pm szerint nem ők a külföldi ügynökök, hanem Orbán, aki a norvég civil alap éves támogatásának közel ezerszeresét kapta kölcsön a putyini Oroszországtól egy teljesen értelmetlen Paks2 beruházásra, és ami minden magyar embernek hétszázezer forintjába fog kerülni.

Orbán Viktor útja vállalhatatlan

A liberalizmusban a gyengébbet eltapossák – állította Orbán Viktor ma, miközben kormánya sokezer embert tett munkanélkülivé, éhbérért dolgozó közmunkássá, magára hagyta a rokkantakat, gyengéket, elesetteket – reagált a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt (MLP) Orbán Viktor tusványosi beszédére.

A liberális párt szerint Orbán Viktor ma hivatalosan is bejelentette, hogy vége hazánkban a demokráciának, azt a munkaalapú állam váltja fel, Orbán Viktor útja vállalhatatlan, romlásba és diktatúrába vezet.
LMP: Orbán hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze

Az LMP szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével van vitatkoznivalójuk, hanem a következtetésekkel.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke a kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédére reagálva szombaton az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktor egész hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze, ami leginkább abban érhető tetten, ahogy “gátlás nélkül” kihasználja, hogy a magyar társadalom “szolidaritáshiányos”. Hozzátette: ezek után pedig a cinizmust ostorozni “meglehetősen sajátos”. Ez leginkább egy lélekbúvárnak okozna feladatokat, és nem egy politikai elemzőnek – fogalmazott.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 2 alkalommal mai nap |