< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Iszlamisták kezére került Bengázi legfontosabb támaszpontja

| Mobile | RSS

Iszlamisták kezére került Bengázi legfontosabb támaszpontja

Iszlamisták kezére került Bengázi legfontosabb támaszpontja

Napokig tartó véres harcok után iszlamista milíciák kezére került a líbiai hadsereg különleges erőinek főhadiszállása, a Bengáziban lévő legjelentősebb katonai támaszpont – jelentette be szerdán mindkét fél.

A támaszpontot a Bengázi Forradalmárok Súratanácsa foglalta el kedden a szervezet közleménye szerint. Egy katonai forrás azt közölte, hogy a bázist több milícia foglalta el, köztük a Washington által terrorszervezetnek tartott Anszár as-Saría nevű.

A harcok egy hete tartanak a kelet-líbiai városban, és vasárnap óta mintegy hatvan halálos áldozatuk van egészségügyi források szerint. A támaszpont elvesztése a líbiai hadsereg legnagyobb vesztesége az iszlamista milíciák ellen vívott harcában.

Az egyre romló biztonsági helyzet miatt már több ország visszahívta diplomatáit az országból.

Líbiában súlyos a biztonsági helyzet május óta, amikor Halifa Haftár lázadó líbiai tábornok hadjáratot hirdetett a szélsőséges iszlamista milíciák ellen, arra hivatkozva, hogy a gyenge kormány képtelen rendet tenni az országban. A tábornokot a líbiai hadsereg számos egysége támogatja.

MTI / hvg.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 693 megnézve, 1 alkalommal mai nap |