< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: MN: Tóbiás nyíregyháziként vett fel költségtérítést, de Érden élt

| Mobile | RSS

MN: Tóbiás nyíregyháziként vett fel költségtérítést, de Érden élt

2014. július 30. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

MN: Tóbiás nyíregyháziként vett fel költségtérítést, de Érden élt

Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést Tóbiás József nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes egykori családi házában – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap közlése szerint az MSZP elnöke családi okokkal magyarázta, hogy még nem jelentkezett át Érdre. A Magyar Nemzet szerint a Tóbiás család 2003 óta bérlőként, 2009 óta pedig tulajdonosként lakja az érdi házat.

A cikk kitért arra is, hogy a pártelnök 2013-as vagyonnyilatkozatban még szerepel egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, dombrádi száz négyzetméteres családi ház, ám az idei vagyonnyilatkozatából ez a tétel már kimaradt. Tóbiás József a lapnak ezt azzal magyarázta, hogy az idei választások idején eladta az ingatlant, az ebből befolyt 2,5 millió forintot pedig a nyilatkozat készpénz rovatában tüntette fel.

A lap megkereste Tóbiás Józsefet is, aki nem tudta megmondani, konkrétan mennyi költségtérítéshez jutott, az Országgyűlés sajtóosztályától pedig lapzártáig nem kapták meg a kért adatokat.

Friss:

A szerdai Magyar Nemzetben megjelentekkel kapcsolatban az MSZP közli, hogy Tóbiás József minden vonatkozó jogszabályt betartott a költségtérítéséhez és a dombrádi családi ház eladásához kötődően- közölte a párt szerda délután.

atv.hu / MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 551 megnézve, 1 alkalommal mai nap |