< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bejelentette EU-biztosi jelöltségét Navracsics Tibor

| Mobile | RSS

Bejelentette EU-biztosi jelöltségét Navracsics Tibor

2014. július 31. | hozzászólás | Közélet

Bejelentette EU-biztosi jelöltségét Navracsics Tibor

Hivatalosan is jelölt az európai uniós biztosi tisztségre Navracsics Tibor.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt szerdán Twitter-oldalán jelentette be. Ezzel csaknem egy időben Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek eljuttatta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos levelét, amelyben bejelenti Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság új elnökének, hogy Navracsics Tibor a magyar jelölt.

Orbán Viktor a levélben azt írta: a külgazdasági és külügyminiszter szakértelme és európai elkötelezettsége alkalmassá teszi a tisztségre.

Navracsics Tibor a rövid, angol nyelvű Twitter-üzenetben nehéz feladatnak és nagy megtiszteltetésnek nevezte a hivatalos jelöltést.

Az új összetételű biztosi testület kialakítása Jean-Claude Juncker július 15-i megválasztása után indult meg. Az Európai Bizottságba a 28 tagország kormányai egy-egy embert jelölhetnek.

Navracsics Tibort hosszabb ideje esélyesként emlegették a tisztségre. Az viszont, hogy milyen tárcát kaphat majd a brüsszeli bizottságban, egyelőre nyitott kérdés, és mint a miniszter korábban megjegyezte, tudomása szerint ez nem is kizárólag a magyar kormányon múlik. A brüsszeli hírek szerint magyar részről felmerült a bővítési biztosi tisztség. A tárcavezető ezzel összefüggésben korábban azt mondta: származásából és eddigi pályájából adódóan szívesen látná el ezt a feladatkört.

(MTI)
forrás:kormányzat

Leave a Reply 686 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: