< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Másfélmilliárdért csinálnak új helyet Orbán hivatalának a Várban

| Mobile | RSS

Másfélmilliárdért csinálnak új helyet Orbán hivatalának a Várban

2014. augusztus 1. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Másfélmilliárdért csinálnak új helyet Orbán hivatalának a Várban

A tervek szerint két évben belül költözne a miniszterelnök és hivatala a budai Várba. A karmalita kolostort alakítják át nekik.

Összesen 1,4 milliárd forintot szán a kormány a budai Várban található karmelita kolostor átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre; a tervek szerint két éven belül oda költözik át a Miniszterelnökség Központi Hivatala – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

Fele pénz a tervezésre megy el

A közlöny szerint az átépítés miatt szükségessé váló tervezés-, mérnök-lebonyolító, mérnök-tanácsadó és műszaki ellenőr kiválasztása céljából lefolytatandó közbeszerzési eljárások fedezetére 756,2 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

A kormány felkéri Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos bevonásával gondoskodjon arról, hogy a 2015-ös és a 2016-os központi költségvetésében összesen 704,3 millió forint összegű forrás álljon rendelkezésre a kolostor átépítésével összefüggő beruházástervezési, mérnök-lebonyolító és mérnök-tanácsadó, valamint műszaki ellenőri feladatokra. Ebből a beruházás céljaira 2015-ben 585,4 millió forintot, 2016-ban pedig 118,9 millió forintot használnának fel – olvasható a kormányhatározatban.
Két éven belül költöznének

Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet első, június 6-án tartott üléséről adott tájékoztatásában jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-éig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

A kabinet a július 18-ai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatában rendelte el az ingatlan felújítását és átépítését úgy, hogy 2016. március 15-éig a karmelita kolostor helyén átépülő irodákba, valamint az egykori tábori püspökség szomszédos területére költözhessen a Miniszterelnökség Központi Hivatala.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |