< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: 2014. augusztus 8-9. – Budavári Palotakoncert – Operett a Duna fölött

| Mobile | RSS

2014. augusztus 8-9. – Budavári Palotakoncert – Operett a Duna fölött

2014. augusztus 3. | hozzászólás | Kultúra

2014. augusztus 8-9. – Budavári Palotakoncert – Operett a Duna fölött

Sajtó- és Fotóarchívum: a 2014. 32. hét várható eseményei
archivum hirlevel

palotakoncert

A budai Várpalota Oroszlános udvarának részlete.

Operett a Duna fölött elnevezésű eseményen népszerű művek hangzanak el a budai Vár Oroszlános udvarán az operettszínház művészeinek előadásában.

A nagy érdeklődés miatt az idén már kétnapos a Budavári Palotakoncert, a rendezők mintegy négyezer nézőre számítanak. A koncerten népszerű operettszerzők, elsősorban Kálmán Imre és Lehár Ferenc legismertebb dallamai csendülnek fel. A műsorban a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, a Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, a Leányvásár, a Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, a Viktória, A mosoly országa és a Cigányszerelem dalai is elhangzanak, emellett meglepetés számokat is előadnak a művészek.

Az esten Bordás Barbara, Fischl Mónika, Dancs Annamari, Frankó Tünde, Kállay Bori, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Brasch Bence, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Peller Károly és Kerényi Miklós Máté lép fel. A művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri Makláry László vezényletével, és a 20 fős balettkar is közreműködik a műsorban. A látványvilágot pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik egyedivé.
A rendezvény Vadász Dániel és Nacsa Olivér producerek, valamint a Budapesti Operettszínház összefogásával született meg. A közmédiával hároméves szerződést kötöttek, melynek keretén belül az M1-es csatorna – a tavalyihoz hasonlóan – augusztus végén műsorára tűzi az előadást. 2013-ban a látványos szórakoztató műsor televíziós felvétele 1 millió 300 ezer nézőhöz jutott el.

forrás:MTVA hírlevél

Leave a Reply 527 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: