< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Demszky Bokrost javasolja főpolgármester-jelöltnek

| Mobile | RSS

Demszky Bokrost javasolja főpolgármester-jelöltnek

2014. augusztus 3. | hozzászólás | Közélet

Demszky Bokrost javasolja főpolgármester-jelöltnek

Demszky 2010-es távozása óta kerüli, hogy politikai nyilatkozatot tegyen, most mégis megszólalt, hogy főpolgármester-jelöltet javasoljon a demokratikus ellenzéknek. Szerinte nem elég ismert személyt jelölni, mert a lakosságnak az illetőről el is kellene hinnie, hogy egy egész várost is el tud irányítani.

Demszky Gábor volt főpolgármester azt javasolja a demokratikus ellenzéki pártoknak, hogy Bokros Lajost fogadják el közös főpolgármester-jelöltnek az októberi önkormányzati választáson – írta szombati számában a Népszabadság.

A napilapnak a volt szabad demokrata politikus azt mondta: azért teszi ezt a javaslatot, mert úgy ítéli meg, hogy Bokros Lajosnak lenne esélye leváltani Tarlós Istvánt, és vele az ellenzék visszavehetné az ország legfontosabb városának irányítását.

Demszky 2010-es távozása óta kerüli, hogy politikai nyilatkozatot tegyen – írta a lap. Most mégis megszólalt, mert látja a demokratikus ellenzék állapotát és a közös főpolgármester-jelöltek névsorát – tették hozzá.

Az egykori szabad demokrata politikus külön kitért Balázsovits Lajos személyére, szerinte nem elég ismert személyt jelölni, mert a lakosságnak az illetőről el is kellene hinnie, hogy egy egész várost is el tud irányítani.

A baloldal egyetlen hivatalos főpolgármester-jelöltje hosszú ideig Horváth Csaba volt, azonban ő Budapest érdekeit szem előtt tartva nem ragaszkodott a jelöltségéhez, melytől később el is állt, amiről az ATV Start című műsorában nyilatkozott.

Július közepén már Magyar György ügyvéd is feltűnt a palettán, mint Tarlós István lehetséges kihívója. Magyar György függetlenként indult volna, de csak úgy, ha egyik ellenzéki párt sem állít ellene saját jelöltet. Két ellenzéki párt azonban gyorsan reagálva egyértelművé tette: Magyar György esetleges indulása nem zárja ki saját jelöltek indulását. Ezzel Magyar indulását is megakadályozva.

Mráz Ágoston elemző az Egyenes Beszéd című műsorban véleményét kifejtve elmondta, a baloldalnak egy olyan jelöltön is el kellene gondolkodnia, aki presztízsveszteség nélkül tudná végigcsinálni a választásokat, ha esetleg csak ezüstérmesként futna be a főpolgármesteri tisztért való versenyben. Ebből a szempontból ő Balázsovits Lajost tartja a legjobb választásnak. Bokros Lajost pedig kizárná a közös jelöltek listájáról a baloldalon belüli személyét körülövező véleményeltérés miatt.

“Bodnár Zoltán lesz az MLP főpolgármester-jelöltje”
– jelentette be a párt elnöke. Fodor Gábor a Március 15. téren, a Petőfi-szobornál tartott sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy az MLP önállóan indul a választáson, és önállóságukat azzal is megjelenítik, hogy önálló főpolgármester-jelöltet is állítanak.

atv.hu / MTI / hvg.hu / Népszabadság
forrás:atv.hu

Leave a Reply 198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: