< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Olimpia Rio 2016: 150-200 magyar sportoló – cél: a szokásos

| Mobile | RSS

Olimpia Rio 2016: 150-200 magyar sportoló – cél: a szokásos

2014. augusztus 5. | hozzászólás | Sport

Olimpia
Rio 2016: 150-200 magyar sportoló – cél: a szokásos

Szabó Bence, a MOB főtitkára 150-200 magyar sportoló részvételét tartja reálisnak a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékokon, amelyen a cél az első tíz közé kerülés a nemzetek éremtáblázatán.

A MOB-ban – amint az a szervezet honlapján megjelent “félidős” összeállításban olvasható – gyakorlatilag már a londoni olimpia másnapján megkezdődött a felkészülés, és “a szakmai programok sora mellett – amelyek az utánpótlástól a sportágfejlesztésen át az edzőkig mindent és mindenkit érintenek a magyar sportban – az egyeztetések is folyamatosan zajlanak valamennyi szinten”.

Szabó Bence a sportági szakszövetségekkel folytatott minapi konzultáción beszélt arról, hogy 150-200 sportoló kvótaszerzését tartja reálisnak, és akkor fogalmazta meg célként az első tíz közé kerülést. A főtitkár elmondta, a sportágak szakmai munkájába a MOB nem kíván beleszólni, az a szövetségek kompetenciája, ugyanakkor továbbra is kiemelt figyelmet kap a doppingmentes felkészülés és versenyzés.

Fábián László sportigazgató az összejövetelen emlékeztetett rá, hogy a MOB folyamatosan egyeztet a szövetségekkel, a felkészülési terveket ismeri a sportigazgatóság, már csak azért is, mert a kiemelt sportágfejlesztés és a felzárkóztató program részben a riói időszakot is magában foglalja. Hangsúlyozta, hogy fontos az egészségügyi és sporttudományos ellenőrzés, és ezzel kapcsolatban megjegyezte: tizenegy intézményben biztosított az ellátás.

Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója az egyeztetésen felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország és Rio de Janeiro közötti ötórás időeltolódás és az ottani korai, fél hat körüli naplemente miatt több döntőre várhatóan délután kerül majd sor, amire külön oda kell figyelniük a magyar sportolóknak. Az eseményre ötezer hivatalos kísérőt várnak, emellett nyolcezer alkalmazott, hetvenezer önkéntes és nyolcvanezer alvállalkozó dolgozik majd a játékokon – ismertette.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 1046 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: