< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Megvan a megállapodás: Falus indul Tarlós ellen

| Mobile | RSS

Megvan a megállapodás: Falus indul Tarlós ellen

2014. augusztus 7. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

Megvan a megállapodás: Falus indul Tarlós ellen

Ismertette az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció a fővárosi önkormányzati választási együttműködésükről szóló megállapodástervezet részleteit, a csomagról a szocialisták pénteken hozzák meg a végső döntést.

Lejátszás

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón ismertette a megállapodás főbb pontjait, így azt, hogy Falus Ferenc volt tiszti főorvos lehet a főpolgármester-jelölt (ő nem volt jelen a sajtótájékoztatón), illetve hogy mely kerületekben nem indítanak egymással szemben polgármesterjelöltet.

A IV., XI., XIII., XVIII., XIX. és XX. kerületekben szocialista jelölt indulhat a megállapodás értelmében. Gyurcsány Ferenc DK-ja indíthat jelöltet a VII., X., XV., XVII. és XXI. kerületekben. Az Együtt-PM jelöltje indulhat a III., V., VI., IX. és XIV. kerületben (utóbbiban Karácsony Gergely társelnök).

Hét kerületben pedig mindegyik párt indíthat jelöltet a megállapodás értelmében. Ezek: I., II., VIII., XII., XVI., XXII., XXIII. kerületek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke közölte, kedden a budapesti párttanács lényegében elfogadta a megállapodástervezetet, amelyet a pénteki küldöttértekezlet elé terjeszt végső döntésre.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke azt mondta, Falus Ferencnek van programja, amelyben kulcsszerepe van Budapest világvárosi fejlődésének.

A hvg.hu-nak a sajtótájékoztatóval egyidőben megjelentetett írásából kiderül: a szocialisták több feltételt is megfogalmaztak a megállapodás elfogadásának fejében.

Ezzel kapcsolatban Gréczy Zsolt, a DK sajtófőnöke az atv.hu-nak azt mondta: a tárgyalások során nem merületk fel a lap által írt szocialista feltételek, a DK pedig a maga részéről lezártnak tekinti a megállapodást.

Ugyanilyen értelemben nyilatkozott lapunknak Szigetvári Viktor: ők sem “találkoztak” a lap által említett ötpontos szocialista követeléssel.

Az atv.hu egyébként úgy értesült, hogy Falus Ferenc lesz az Együtt-PM fővárosi listavezetője is.

atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |