< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Több tucat rágcsáló lepte el a gépet Patkányinvázió miatt kellett kivonni a forgalomból a repülőt

| Mobile | RSS

Több tucat rágcsáló lepte el a gépet Patkányinvázió miatt kellett kivonni a forgalomból a repülőt

2014. augusztus 7. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Több tucat rágcsáló lepte el a gépet
Patkányinvázió miatt kellett kivonni a forgalomból a repülőt

Átmenetileg kivonták a forgalomból az Air India légitársaság egy repülőgépét Újdelhiben, mert patkányok seregével a fedélzetén érkezett meg Kalkuttából.

Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

A The Times of India szerdai beszámolója szerint az Airbus A-321 légibusz hétfőn este, a leszállás után nem indulhatott el következő útjára, az utasok kiszállása után rögtön egy hangárba vitték patkánymentesítésre. A légitársaság egy névtelenséget kérő tisztségviselője elmondta a lapnak, hogy elvileg akár csak egyetlen patkány előfordulása után is rágcsálómentesíteni kell minden repülőgépet, mert a patkányok az elektromos kábelek elrágásával irányíthatatlanná tehetik a gépet és légi katasztrófát idézhetnek elő.

Szerinte világszerte előfordulnak patkányok a repülőgépeken, és csak azért nem történnek szerencsétlenségek, mert az állatok rendszerint el vannak foglalva az utasok által elpotyogtatott ételdarabok elfogyasztásával.

A kalkuttai “patkányjáratot” azért küldték fertőtlenítésre, mert a személyzet különösen sok, több tucat patkányt látott szaladgálni az utastér hátsó felében. A rágcsálók az illatozó ételek szagát követve, a cateringgel jutnak fel a repülőgépek fedélzetére.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 319 megnézve, 1 alkalommal mai nap |