< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Éjszakai razzia a Nagybanin

| Mobile | RSS

Éjszakai razzia a Nagybanin

2014. augusztus 8. | hozzászólás | nébih

Éjszakai razzia a Nagybanin

Vasárnapról hétfőre virradóan 5 és fél tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon tartott ellenőrzés során. Az akcióban 1,7 hektoliter külföldi UHT tej forgalmi korlátozást is elrendelték az ellenőrök.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI) által szervezett akcióban részt vett a NAV Bevetési Főigazgatósága, valamint Dél-budapesti Adóigazgatósága, a Készenléti Rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága is.
A Nagybani Piac ellenőrzésének célja a zöldség-gyümölcs forgalmazás ellenőrzése, az áruk eredetének vizsgálata volt, de az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítottak a külföldi UHT tejek eredetére, nyomon követhetőségére is. Az akció során a jelöletlen, nem igazolt eredetű termékeket – többek között görögdinnyét, nektarint, citromot, körtét, krumplit – lefoglalták és megsemmisítették.
További 1700 liter szlovák UHT tej forgalmazását kellett megtiltani, mivel a bemutatott papírok alapján nem volt egyértelműen beazonosítható a termék.
Az akció eredményeként milliós nagyságrendű bírság várható.
Az ellenőrzésen készült fotók letölthetők a NÉBIH honlapjáról:
https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/08_08_nagybani_razzia.html

Az ellenőrzésen készült videó megtekinthető az alábbi linken:

2014. augusztus 8.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kiemelt Ügyek Igazgatósága

Leave a Reply 598 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: