< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Bayer Zsolt:Ismétlés

| Mobile | RSS

Bayer Zsolt:Ismétlés

2014. augusztus 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Bayer Zsolt:Ismétlés

Nincs ez másképpen a Klubrádióban sem, ahol Rangos Katalin műsorát adják újra. Hétfőn azt az adást ismételték, amelyben Rangos György Péter esztétával diskurált egy órán keresztül a média állapotáról úgy általában és konkrétan és nagyon figyelemreméltóan. Egyszer csak György Péter a következő megállapítást tette: „A liberális kapitalizmus a jelenlegi állapotában fenntarthatatlan.” György Péter eme megállapítását amúgy Tamás Gáspár Miklósra hivatkozva tette, jelezve, hogy TGM volt sokáig a legmagányosabb ember Magyarországon ezzel a nézetével – merthogy TGM régóta ezt vallja –, de most már számos követője akad, és bizony ez az igazság.

Csak felkapja a fejét az ember az ilyesféle megállapításokra, még akkor is, ha csak ismétlésben hangzanak el. Mert ugye most éppen annak van szezonja, hogy aki szerint a liberális kapitalizmusnak vége, aki az „illiberális” államszervezési kísérletről és a munkaalapú társadalomról enged meg magának gondolatkísérleteket, az leszámol a demokráciával, az Európa és a világ ellensége, az ellen be kell hívni az ENSZ-csapatokat. Még az amúgy általában tisztességes TGM is beállt üvölteni ebbe a kórusba.
Tehát akkor szögezzük le még egyszer: Tamás Gáspár Miklós és György Péter szerint a liberális kapitalizmus jelen állapotában fenntarthatatlan. Pontosan ez az a szellemi alapvetés, amelyben tökéletesen azonos véleményen vagyunk fent nevezett urakkal. Gondolkodásunk további iránya azonban éppen ennyire tökéletesen ellentétes.

TGM például a marxizmusban és/vagy kommunizmusban találta meg a kivezető utat. Számunkra viszont e szellemi irányzat a nemzetiszocializmus (nácizmus) ikertestvére, pusztán azért, mert az emberiség boldogulását harc árán és harc által képzeli el. Azért – leírjuk ezredszer is –, mert teljesen mindegy, hogy faji alapon (nácizmus) vagy osztályalapon (kommunizmus) irtunk ki milliókat, azt hirdetve, hogy ez a szép és boldog jövő záloga. Marx ráadásul még antiszemita is volt, ezt a tényt Braun Róbert azzal magyarázta a minap a Kossuth rádióban, hogy az adott korban ez általános szemlélet volt. Bolgár György pedig azzal magyarázta ugyanezt a saját rádiójában, hogy Marx osztályharcos alapon volt antiszemita, és az is más. A braunróberti és bolgárgyörgyi szellemi magaslatokról tisztán látszik, hogy amúgy bármire van magyarázat, ha ez a társaság valakit meg akar védelmezni. És nincsen semmire, ha ugyanez a társaság valakit ki akar csinálni. Így például TGM és György Péter nyugodtan képviselheti, hogy a liberális kapitalizmus jelen állapotában fenntarthatatlan. TGM bármikor hivatkozhat a Rednews című portál írásaira, és népszerűsítheti azokat. Pedig a Rednewson igencsak érdekes dolgokat szoktak publikálni:
„(…) A bonapartizmus, a modern cézarizmus korszaka jött el. Olaszország. A görögök. Monti és a görög bankár az Európai Központi Bank »Goldman Sachs« főosztályáról, akinek nem tudjuk a nevét. (…) A népre immár semmi szükség. (…) Egy hatalmi blokk kormányoz: a gazdasági elit és a párthovatartozását eljelentéktelenítő politikai személyzet koalíciója. A rendszer, mivel kevésbé diktatórikus, mint az eredeti bonapartizmus (erre ma semmi szükség, a piszkos munkát elvégzi a »piac«), éppen azért jóval instabilabb is. (…)

A híres Európai Bizottság felszámolta az olasz és a görög demokrá­ciát, senki által meg nem választott euro-technokraták nagyobb hatalommal bírnak, mint a tagországok kormányai, az Uniót érintő egész (gyomorforgató eufémizmussal sokat emlegetett) »demokratikus deficit« nem egy hiátus, hanem ennek a konstrukciónak a lényege: azaz egy nem demokratikus európai szuperállam létrehozásának folyamata, a nép jogfosztása, az Európai Alkotmány emlékezetes bukása óta a népet kirekesztik minden döntésből, a hatalom nélküli Európai Parlament pedig egy politikustemető cirkusz, ahol a mi Dajcstomink talán nem is legnagyobb bohóc.

Ez a Szentszövetség Európája, a reakció nemzetközi rendfenntartó ereje a kibaszott szerződéseivel együtt. A Szentszövetség óta nem volt ennyire kevés kézben a hatalom, tényleg pár ember (Merkel, Sarkozy, Draghi, Juncker, Van Rompuy, Rehn) döntéseitől függ az összes európai nép sorsa.

A magyar kormányt (és vele az országot) a legnyíltabban zsarolják: akkor kapsz pénzt, ha ezt meg ezt teszed. (…) Az IMF mintha kevésbé lett volna érzékeny, ha latin-amerikai katonai, vagy afrikai, a lehető legobskúrusabb, diktatúráknak kellett hitelt nyújtani. (…) Az olasz és a görög út magyar neve Bajnai Gordon. (…) Őt nem megválasztani, kinevezni fogják. Nem véletlen, hogy olyan népszerű a magyar népet hol kádáristázó, hol fasisztázó, azaz mélyen megvető szoclib sajtóban.

Vagy Daniel Cohn-Bendit, aki mindent megtestesít, aminek éppen vége van: éppen ezért olyan népszerű magyar ballib körökben. (…) A legkeményebb reakció van uralmon mindenütt. Ez a Nyugat egyre fasisztálódik, ez a bevándorlókat begyűjtő iskolák előtti razziák, az iszlámellenes uszítás, a rasszizmus, a roma táborokat felgyújtók, a szegényeket megbélyegzők földje.”

Például ilyeneket. A szöveg persze tele van Orbánt és a kormányát gyalázó mondatokkal – ezért szalonképes. De ha mindezt kivesszük belőle, akkor nálunk vagy a Nemzetben is megjelenhetne. Ha pedig lebutítjuk és megtűzdeljük ostoba, mélyproli zsidózással, akkor fent lehetne a Kurucinfón is. Így válnak világossá a dolgok. És lepleződnek le a sunyi hazugságok.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 342 megnézve, 1 alkalommal mai nap |