< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Folyik a Simicskázás, mint a Duna

| Mobile | RSS

Folyik a Simicskázás, mint a Duna

2014. augusztus 14. | hozzászólás | Közélet

Folyik a Simicskázás, mint a Duna

Ez a hét sem múlt el úgy, hogy ne emlegették volna a Fidesz egykori pártpénztárnokát. A fejlesztési miniszter névvel emlegette, míg Kövér László a Bánk bánból hozott példát, de esetében nem biztos, hogy Simicskáról beszélt.

A Figyelő mai számában jelent meg interjú Seszták Miklóssal, amiben természetesen szóba került Simicska Lajos is. A kérdésre, hogy keresték-e az üzletember környezetéből, hogy tárgyalnának, megbeszélnének vele, azt mondta az új fejlesztési miniszter: „Nemcsak Simicska úrral, de senki mással kapcsolatban nem folytatunk semmilyen konkrét beszélgetést. A miniszternek nem az a dolga, hogy egyes vállalatok vagy vállalatcsoportok vonatkozásában, a minisztérium működéséhez nem szorosan kapcsolódó tevékenységi körben bármilyen egyeztetést folytasson. Így emiatt nem is kereshettek.”

A Fidesz körüli úgynevezett oligarchák kérdése Kövér Lászlóval készített Heti Válasz interjúban is elkerült, melyben a házelnök irodalmi párhuzamot hozott, miszerint a Bánk bán egyik negatív szereplőjét, a „kavarógép” Biberachot emlegette.

Kövér ugyanis a Fideszen belül kialakult érdekcsoportok harcát firtató kérdésre úgy felelt: potens ellenzék híján ez elkerülhetetlen, hiszen minden politikán kívüli érdekcsoport a kormánypárton belül keresi a jobb érvényesülés lehetőségét, ahogy fogalmazott, “ez a nagyság átka”.

Hozzátette, az kívánatos lenne, hogy ha a kormány vagy a parlamenti többség távlati gondolkodásra való döntéseket hoz, és így érdeksérelmeket okoz a hozzá közel állóknak, akkor azok lássák be, ez az ország, a szélesebb közösség érdeke, amelynek ők is részei. Szomorú látni, hogy néhányan úgy reagálnak, mintha Biberachként azt vallanák, ott a haza, ahol a haszon – fogalmazott. Kövér egyébként nevet nem említett, hogy kire gondolt.

Az elmúlt hetek egyik kurrens témája, hogy mi zajlik a Fidesz gazdasági holdudvarában, erről itt és itt bővebben írtunk.

atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: