< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: 64 centivel nyert Eb-aranyat Pars Krisztián

| Mobile | RSS

64 centivel nyert Eb-aranyat Pars Krisztián

2014. augusztus 16. | hozzászólás | Sport

64 centivel nyert Eb-aranyat Pars Krisztián

A zürichi atlétikai Európa-bajnokság magyar szempontból leginkább várt versenye a férfi kalapácsvetőké volt. Pars Krisztián címvédőként, és ami ennél fontosabb, olimpiai bajnokként érkezett.

Bár Parsot tavaly legyőzte a lengyel Pawel Fajdek, és a selejtezőben sem dobott jól a szombathelyi versenyző, de napok óta mindenki azt hangoztatta, az egy más műfaj, ott a klasszisok csak veszíthetnek, nyerni ellenben majd a döntőben kell, vagyis szombat délután.
tag-reuters (2)
Fotó: Phil Noble

Döcögősen indult Pars versenye, még akkor is, ha az első kör után már vezetett 78 méter feletti eredménnyel. Fajdek aztán három centivel elé került a második sorozatban (78.48), de jött a harmadik.

Ebben a harmadikban pedig Pars olyat dobott, hogy mindenki csak ámulattal nézhette. 82,18-at mutatott az eredményjelző. Erre a dobásra várt, amiért a svájci városba érkezett, és most végre sikerült úgy összeraknia a forgás apró elemeit, hogy minden stimmeljen.

Ennek eredményeként több mint 3,5 méterrel vette át a vezetést.

Fajdel azonban egy pillanatra sem adta fel, óriási dobott az ötödik sorozatban ő is a 82 méteres vonal közelébe. 13 centivel azonban elmaradt a magyartól. A hatodik kísérletére aztán kilépett a lengyel, ami azt jelentette, a magyar az élen maradt, és megnyerte az Európa-bajnokságot.

Pars 82,69-cel fejezte be a versenyt, vagyis magabiztosabbá tette első helyét, egyúttal mutatta, van még benne, és ebből igyekezett kihozni még egy kicsivel többet.

forrás:index.hu

Leave a Reply 200 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: