< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ebola-fertőzött régiókból is érkeznek a magyar zöldhatárhoz

| Mobile | RSS

Ebola-fertőzött régiókból is érkeznek a magyar zöldhatárhoz

2014. augusztus 17. | hozzászólás | Közélet

Ebola-fertőzött régiókból is érkeznek a magyar zöldhatárhoz

Az illegális határátlépők többnyire hosszú időtartamú, elmondásuk szerint több hónap, több év alatt végrehajtott utazás után jutottak el a Csongrád megyei határszakaszra.

A Délmagyar szerint az elmúlt hónapokban Csongrád megyében több afrikai ország állampolgára próbálta meg illegálisan átlépni a határt, volt köztük Sierra Leone-i és guineai is. A hétfőn elfogott 80 migráns között akadt nigériai is.

Mint ahogy azt megírta az online média, az ebolajárvány halálos áldozatainak száma a legfrissebb közlések szerint 1145, valamennyien Guineában, Nigériában, Sierra Leonérban és Libériában betegedtek meg.

Éberhardt Gábor, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője a lapnak elmondta, a meghallgatott illegális határátlépők túlnyomó többségében hosszú időtartamú, elmondásuk szerint több hónap, több év alatt végrehajtott utazás után jutottak el a Csongrád megyei határszakaszra.

Az elfogott határsértőket az alezredes elmondása szerint a CSMRFK orvosainak és munkavédelmi felügyelőjének szakirányításával, a mentőszolgálat, az ÁNTSZ, és a Magyar Vöröskereszt bevonásával megfelelő védőeszközök használatával vizsgálják.

Csongrád megyében a migráció a legerőteljesebben Ásotthalom és Mórahalom térségében fordul elő. Csányi László mórahalmi alpolgármester a Délmagyarnak azt mondta, hogy már értesítették a tanyákon élőket, hogy bármennyire is kérlelik őket a határsértők, ne engedjék be őket gazdaságukba, ne kerüljenek kontaktusba velük, hanem azonnal értesítsék a határrendészeket. A boltosoknak és a különböző kereskedőknek is felhívták a figyelmét arra, hogy ne szolgálják ki a határsértőket, kerüljék el a fertőzésveszélyt.

Az ÁNTSZ pénteken közölte, hogy nem merült fel az ebolafertőzés gyanúja annál a két magyar állampolgárnál, akik Libériából jöttek haza korábban, de egyiküket maláriával kezelték a nyugat-afrikai országban.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 267 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: