< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Rendkívüli állapotot hirdettek Missouriban a zavargások miatt

| Mobile | RSS

Rendkívüli állapotot hirdettek Missouriban a zavargások miatt

2014. augusztus 17. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Rendkívüli állapotot hirdettek Missouriban a zavargások miatt

Rendkívüli állapotot hirdetett és éjszakai kijárási tilalmat vezetett be Missouri állam kormányzója szombaton, hogy megfékezze a zavargásokat, amelyeket az váltott ki, hogy egy fegyvertelen fekete bőrű tinédzsert lelőtt egy fehér rendőr.

Az intézkedés St. Louis-nak arra a városnegyedére, Fergusonra vonatkozik, ahol a múlt szombati incidens óta zajlanak a tiltakozó akciók. Jay Nixon kormányzó a bejelentést indokolva azt hangoztatta, az amerikai szövetségi állam nem fogja engedni, hogy “fosztogatók egy csoportja veszélyeztesse a teljes közösséget”.

A rendnek vissza kell állnia ahhoz is, hogy igazságot szolgáltathassanak az ügyben – tette hozzá. Kiemelte még, hogy sok tüntető békés tiltakozást folytat, az áldatlan állapotokért egy viszonylag kicsiny csoport felelős. Nixon megerősítette, hogy a kormányzat mélyrehatóan vizsgálja a történteket. Más források szerint csak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) negyven ügynököt küldött Fergusonba.

A 18 éves Michael Brownt múlt szombaton lőtte le Darren Wilson, egyelőre nem tisztázott körülmények között. Az egy hete tartó tiltakozó akciók és zavargások pénteken különösen súlyossá váltak, miután a rendőrt megnevezték, Brownról pedig bejelentették, hogy lelövése előtt lopást követett el egy boltban.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |