< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Utcán fogadja ügyfeleit az ítéletre váró Ruttner György

| Mobile | RSS

Utcán fogadja ügyfeleit az ítéletre váró Ruttner György

2014. augusztus 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Utcán fogadja ügyfeleit az ítéletre váró Ruttner György

Budapest – Bár a Budai Központi Kerületi Bíróság már több mint egy hónapja lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette Ruttner György (58) házi őrizetét, az ügyvéd továbbra is úgy intézi a munkáit, mintha még mindig érvényben lenne a korábbi határozat.

Ruttner annyira véresen komolyan veszi a lakhelyelhagyási tilalmat, hogy – bár megtehetné – el sem hagyja a belvárosi tartózkodási helyét. Egy olvasó-riporterünk kész fotósorozatot küldött arról, hogyan telnek a nehéz helyzetbe sodródott ügyvéd mindennapjai.

– Az ügyvéd úr nagyon óvatos, amióta nyomozás folyik ellene. Nem igazán jár el sehova, ha mégis, akkor is csak felhúz egy rövidgatyát, és elslattyog gyalog – magyarázta olvasó-riporterünk, akinek a képeiért természetesen ezúttal is jár az ilyenkor szokásos 10 ezer forintos jutalom.

– Még a munkáit is a ház előtt, az utcán bonyolítja le. Az egyik nap láttam, amikor kijött az ügyvédi irodából, és felhívott valakit telefonon. Egy perc sem telt el, és máris megjelent egy középkorú férfi és lány motorral az irodája előtt. Kiderült, hogy valamilyen munkát intéztetett velük. Gyorsan átnézték, majd kicserélték az egymásnál lévő iratokat. Hallottam, amikor Ruttner magyarázza a hátul ülő lánynak, hogy ez majd száz-százhúszezer forint lesz.
A sztárügyvéd a motoros kuncsaftokat már hosszú nadrágban, mappával a kezében várta

Olvasó-riporterünk szerint nem egyedi esetről lehetett szó, hiszen nagyon rutinosan dolgoztak együtt az érintettek.

– Nyilván jól ismerték egymást, és nem először dolgoztak együtt, mert nagyon profin, pillanatok alatt elintéztek mindent. Szerintem már rájött, hogy sok mindent másként kellett volna csinálnia, de becsülöm, mert legalább nem siránkozik, hanem a nehézségei ellenére is megpróbál talpra állni valahogy. Nem lehet könnyű így ellátni az ügyvédi feladatokat.
Ruttner György a bukósisakos motorosoknak hosszasan magyarázott a papírokról

Természetesen megkerestük Ruttnert is, meséljen arról, hogyan telnek a mindennapjai azóta, hogy érvényben van a lakhelyelhagyási tilalma, és mennyivel nehezíti meg mindez a munkáját, de az ügyvéd nem szeretett volna erről nyilatkozni.

Mint ismert, a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyvédi visszaélés bűntette, különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt folytat nyomozást Ruttner ellen. A Budai Központi Kerületi Bíróság végzése szerint az ügyvéd nem hagyhatja el a főváros közigazgatási területét, és hetente egyszer köteles jelentkezni a kerületileg illetékes rendőrkapitányságon.
Korábban Stohl Andrást és Damu Rolandot is ő védte

Kolontár Krisztián

Leave a Reply 268 megnézve, 1 alkalommal mai nap |