< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Támadnak az ebolások Libériában//// Attaque du Libéria ebolások

| Mobile | RSS

Támadnak az ebolások Libériában//// Attaque du Libéria ebolások

2014. augusztus 21. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Támadnak az ebolások Libériában

Az afrikai állam az elmúlt hónapokban leginkább az Ebolával harcolt. Mivel azonban vesztésre áll, egyre inkább harcolni kényszerül az Ebola miatt karanténba kényszerített polgári lakossággal is.

Szerda reggelre arra ébredt a libériai főváros, Monróvia lakosságának egy jelentős része, hogy hermetikusan elzárták őket a külvilágtól. A hatóságok megítélése szerint nagy a veszélye, hogy a legsűrűbben lakott városrészből, a West Point negyedből megállíthatatlan sebességgel terjedne tovább a kór, mivel így is ez a kerület a fertőzés gócpontja.

Menekülnek az orvosok

Ez Libéria egyik legszegényebb területe is, ahol rendszeresek a zavargások, és teljes az egészségügyi ellátás hiánya. Mára gyakorlatilag minden orvosi rendelő bezárt, és az összes még egészséges orvos elhagyta a várost.

A kormány a napokban megpróbált Ebola-központot nyitni egy környékbeli általános iskolában azzal a szándékkal, hogy az ország több pontján elszórtan regisztrált eseteket is ide szállítják majd. A West Point lakói ugyanakkor attól tartanak, hogy köztemető lesz az otthonukból. Éppen ezért szerdán több száz dühös libériai támadta meg az épületet, a benne tartózkodó fertőzötteket pedig távozásra kényszerítették.

Egyre több jelentés érkezik arról, hogy a barikádok és elektromos kerítések ellenére is megpróbálnak kitörni a kerület lakói. Őket a kormány emberei térítik jobb belátásra. A szabadulni vágyók közül többen kövekkel dobálják a katonákat, akik figyelmeztető lövésekkel válaszolnak. Beszámolók szerint egy lövedék lábon is talált egy 15 éves fiatalt.
1350 halottból 576 libériai

Az eddig nyilvánosságra hozott számokból is jól látszik, hogy Monróvia valóban a betegség legfőbb góca. A halálesetek csaknem negyven százaléka eddig Libériában történt, többségében pedig a West Point negyedben.

1976 óta nem tapasztalt méreteket ölt a betegség terjedése, a járvány Libéria mellett Nigériát, Sierra Leonét és Guineát is érinti.

forrás:origo.hu

Attaque du Libéria ebolások

États africains ces derniers mois, la plupart des Ebolával combattu. Depuis, cependant, perd de plus en plus forcé de se battre pour Ebola quarantaine forcé de la population civile ainsi.

Mercredi matin s’est réveillé pour une partie importante de la capitale libérienne, la population de Monrovia, qu’ils sont complètement coupés du monde extérieur. Les autorités considèrent le grand danger des plus densément peuplées des parties de la ville du quartier taux imparable West Point couvrirait plus de la maladie, ainsi que l’épidémie de l’infection de l’arrondissement.

Médecins fuient

Il est également l’une des régions les plus pauvres au Libéria, où les émeutes régulières, et un manque total de soins de santé. Aujourd’hui, le bureau de la quasi-totalité médecin fermé, et tout le médecin plus sain quitté la ville.

Le gouvernement a récemment essayé d’ouvrir une école primaire Ebola quartier de centre avec l’intention d’être transporté partout dans le pays sont éparpillés ici et cas enregistrés. Les habitants de West Point, cependant, craignent que leurs maisons seront cimetière public. Par conséquent, le mercredi des centaines de colère libérien attaqué le bâtiment, les occupants ont été infectées a été forcé de quitter.

De plus en plus de rapports sont reçus que, malgré les barrières et clôtures électriques essaie de sortir des habitants du quartier. Les gens, le gouvernement remboursés ramener à la raison. Beaucoup de ceux qui veulent se débarrasser des pierres toss soldats qui répondent à des coups de semonce. Jambe par une balle aurait également trouvé un 15 ans les jeunes.
1350 576 défunt Libéria

Les chiffres montrent clairement que jusqu’à présent en effet la principale Monrovia GOCA la maladie. Près de quarante pour cent des décès sont survenus au Libéria, la plupart de la région de West Point.

1976 proportions sans précédent depuis la propagation de la maladie, en plus de l’épidémie au Libéria, Nigeria, Sierra Leone et la Guinée sont également touchés.

Leave a Reply 222 megnézve, 1 alkalommal mai nap |