< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Amerika nem egyezkedik terroristákkal/// America does not negotiate with terrorists

| Mobile | RSS

Amerika nem egyezkedik terroristákkal/// America does not negotiate with terrorists

Amerika nem egyezkedik terroristákkal

Nem zárta ki Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter, hogy az Egyesült Államok szíriai területen is csapást mérjen az Iszlám Állam (IÁ) erőire. Ugyanakkor az Egyesült Államok nem egyezkedik terroristákkal, és tartja magát ehhez az elvhez az után is, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet kivégzett egy amerikai újságírót, és egy másiknak a meggyilkolásával fenyegetőzött – közölte csütörtökön az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője; egyébként amikor a Pentagon a kongresszus tudta nélkül cserélt ki öt tálibra egy amerikai katonát, azzal szövetségi törvényt sértett.

Marie Harfot, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivőjét arról kérdezték újságírók a washingtoni sajtótájékoztatón, hogy James Foley amerikai újságíró kivégzése után az amerikai hatóságok megváltoztatják-e az álláspontjukat az emberrablókkal való tárgyalásokról és a váltságdíjak kifizetéséről. „Egyáltalán nem. Nem teszünk engedményeket terroristáknak. Ez azt is jelenti, hogy nem fizetünk váltságdíjakat” – jelentette ki Harf, és hozzátette, hogy az Egyesült Államok fel sem vette a kapcsolatot az IÁ-val.

James Foley amerikai újságíró

Fotó: MTI/EPA
Vérszemet kapnának a terroristák

Harf kifejtette, hogy sok külföldön tartózkodó amerikait sodorna veszélybe már eleve az a hír is, hogy az amerikai hatóságok megkezdték a váltságdíjak kifizetését. Emellett ez megszilárdítaná az emberrablásokkal foglalkozó terrorszervezetek, így az IÁ anyagi helyzetét is. Az amerikai külügyminisztérium információi szerint az IÁ az idén már dollármilliókat keresett a váltságdíjakból.

Hiába a kivégzés, Amerika nem egyezkedik a terroristákkal

Marie Harf szerint az IÁ több forrásból kap pénzt, külföldi támogatóktól is, de Washington nem tud róla, hogy más országok kormányai is támogatnák a szélsőséges szervezetet.

Lefejezték a sivatagban
Pokolkutyák

A terror voltaképp a félelemkeltés gyakorlata, a terrorista pedig akkor éri el a célját, ha a társadalom retteg. Ezt pedig úgy valósítja meg, hogy az ismeretlenségből lecsap, s elterjed az az érzés, hogy senki sehol sincs biztonságban. Olvassa el a Magyar Nemzet kapcsolódó vezércikkét!

Egy kedden nyilvánosságra hozott videofelvétel tanúsága szerint James Foley-t lefejezte az IÁ egyik tagja. A felvételből ítélve a dzsihadisták fogva tartanak még egy amerikai újságírót, Steven Sotloffot, és sorsát Barack Obama amerikai elnök további lépéseitől tették függővé. A GlobalPost hírportál tájékoztatása szerint Foley elengedéséért 132 millió dollárt követeltek a terroristák.

Elemzők szerint a váltságdíjak kifizetésével az európai és a közel-keleti országok a terrorcsoportok legnagyobb pénzügyi támogatóivá váltak. A váltságdíjak elutasítása miatt viszont az Egyesült Államok és Nagy-Britannia van hálátlan helyzetben, mert veszélybe sodorja állampolgárainak életét.
Amerikaiak elrablására bátorított a Pentagon

Egyébként az amerikai törvényhozás mellett működő számvevőszék megállapította, hogy a Pentagon korábban szövetségi törvényt sértett azzal, hogy öt tálibért cserébe a kongresszus tudta nélkül szabadította ki a lázadók fogságában lévő Bowe Bergdahl amerikai katonát, és az ehhez kapcsolódó közpénzt sem szabályosan használta fel. Az őrmester egyébként öt éven át sínylődött a tálibok fogságában, és május 31-én cserélték ki a guantánamói börtönben fogva tartott öt tálib vezetőre. A fogolycsere miatt bírálatok érték Barack Obama elnök kormányzatát, sokan, különösen a republikánus törvényhozók kifogásolták, hogy a Pentagon a fogolycserével az amerikaiak elrablására bátorította a tálibokat.
Bowe Bergdahl édesanyjával és az elnökkel a Fehér Ház Rózsakertjében, az őrmester hazatérése után
Bowe Bergdahl édesanyjával és az elnökkel a Fehér Ház Rózsakertjében, az őrmester hazatérése után

Fotó: Europress/AFP
Amerikai légicsapások Szíriában is?

„Minden lehetőséget mérlegelünk” – jelentette ki egy kérdésre a Pentagon vezetője. Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke úgy fogalmazott, hogy az IÁ feltartóztatható, de nem győzhető le anélkül, hogy a csoport ellen katonailag Szíriában is fellépnének. A védelmi miniszter szerint az IÁ által képviselt terrorfenyegetés nagyobb lehet az al-Kaida által jelentett veszélynél is.

Szavai szerint az IÁ közvetlen veszélyt jelent az amerikai érdekekre „akár Irakban, de bárhol másutt is”. Chuck Hagel nem tért ki az IÁ által lefejezett újságíró, James Foley és más amerikai foglyok július eleji szíriai sikertelen kiszabadítási kísérletének részleteire. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az Egyesült Államok a jövőben is mindent elkövet a túszok megmentéséért.
Sikeres csapásmérés

A Pentagon első embere leszögezte: az amerikai szerepvállalásnak nincs vége. Rámutatott, hogy az amerikai légicsapások segítségével sikerült megállítani az IÁ erőinek Erbíl irányába történő előrenyomulását és visszafoglalni a moszuli gátat. Hozzátette azonban, hogy a szervezet újracsoportosítja erőit, ezért újabb támadásokra lehet számítani.

forrás:mno.hu

America does not negotiate with terrorists

Chuck Hagel did not rule out US Secretary of Defense, the United States can strike at Syrian territory of the Islamic State (IA) forces. However, the United States does not negotiate with terrorists and abide by this principle even after the Islamic State of jihadist organization executed an American journalist, and one threatened to murder – said Thursday at the State Department deputy spokesman; otherwise changed without the Congress when the Pentagon knew of five American soldiers in a Taliban, injured by federal law.

Marie Harf, the State Department deputy spokesman was asked journalists at the Washington press conference that after the execution of American journalist James Foley, the American authorities to alter their position in negotiations with the kidnappers and the payment of ransom. “Absolutely not. We make no concessions to terrorists. This also means that we do not pay ransoms, “- said Harf, and added that the United States had any contact with the IA.

American journalist James Foley

Photo: MTI / EPA
Blood Eye terrorists would

Harf explained that a lot of Americans abroad jeopardizing already the news is that the American authorities have started the payment of ransom. In addition, this would strengthen the kidnapping dealing with terrorist organizations, as well as the financial situation of the IA. The State Department, according to information the IA this year has sought millions of dollars in ransom.

Despite the execution, America does not negotiate with terrorists

Marie Harf, the IA receives money from a number of sources, foreign donors, but Washington does not know that the governments of other countries to support the extremist organization.

Beheaded in the desert
Hellhound

The fear of terror is actually a practice of terrorism and you will reach your goal if society is terrified. This is so constituted, that the obscurity drain and spread the feeling that no one anywhere is safe. Read the related article of the Hungarian Nation leader!

A video recording made ​​public Tuesday shows that James Foley was decapitated by a member of the IA. The judging will be held shots in the jihadist holding another American journalist Steven Sotloffot, and the fate of President Barack Obama was made conditional on further steps. Information to the Global Post news website according to Foley elengedéséért 132 million dollars demanded by terrorists.

According to analysts, the payment of ransom to the European and Middle Eastern countries have become the largest financial supporters of terrorist groups. Rejection of the ransom, the United States and Great Britain have a thankless position, because it endangers the lives of its citizens.
Americans encouraged the Pentagon kidnap

Otherwise attached to the American legislature court found that the Pentagon earlier federal law injured by five tálibért return to Congress knew who freed Bowe Bergdahl American soldiers in rebel captivity without, and related public money is not properly used. The sergeant otherwise languished five years in captivity by the Taliban, and on May 31 was changed to a five Taliban leader detained in Guantanamo Bay prison. Due to the exchange of prisoners criticized President Barack Obama’s government, many Republican lawmakers in particular have complained that the Pentagon kidnap the prisoner exchange the Americans encouraged the Taliban.
Bowe Bergdahl’s mother and the president in the White House Rose Garden, the sergeant’s return after
Bowe Bergdahl’s mother and the president in the White House Rose Garden, the sergeant’s return after

Photo: Euro Press / AFP
American air strikes in Syria as well?

“Our judgment is every opportunity” – said one of the questions in the Pentagon chief. General Martin Dempsey, chairman of the Committee combined the American Joint Chiefs of Staff said that the arresting IA, but can not be defeated without having to take action against the group would militarily in Syria as well. According to the Minister of Defence, represented by the IA terror threat may be higher as reported by al-Qaeda veszélynél well.

According to him, the iA direct threat to American interests, “whether in Iraq, but elsewhere as well.” Chuck Hagel has not addressed by the IA beheaded journalist James Foley at the beginning of July and other American prisoners freed by Syrian unsuccessful attempt to details. He stressed, however, that the United States will continue to do everything to save the hostages.
Successful strike

The Pentagon’s top man stated that the American engagement has no end. He pointed out that the American air strikes helped stop the advance of Erbil towards IA forces and recaptured the Mosul dam. But he added that the organization has regrouped its forces, so new attacks can be expected.

Source: mno.hu

Leave a Reply 183 megnézve, 1 alkalommal mai nap |