< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Elfelejtett nyomozni a rendőrség

| Mobile | RSS

Elfelejtett nyomozni a rendőrség

2014. augusztus 22. | hozzászólás | Közélet

Elfelejtett nyomozni a rendőrség

Hivatalból felülbírálta a rendőrséget, és a nyomozás folytatását rendelte el az ügyészség abban az autólopási ügyben, amelyben kiderült, a szükséges nyomozást és a lehetséges bizonyítékok beszerzését sem hajtotta végre a rendőrség.

Hiába tulajdonosa a gépjárműnek a Lombard Lízing Zrt. adósa, mivel még nem fizette meg a vételárat, jogosan vitte el az autót a Lombard, bűncselekmény pedig nem történt – ezzel az indoklással zárta le a VII. kerületi rendőrség azt az autólopási ügyet, amely miatt a szegedi székhelyű Lombard pénzintézet adósa tett feljelentést, miután hűlt helyét találta a hét éve törlesztett autójának. Az ügyben később egy újabb feljelentés született Székesfehérváron, ami illetékességből ismét a fővárosba került. Mivel az első feljelentéssel a rendőrség nem foglalkozott érdemben, az ügyészséghez fordultunk kérdéseinkkel.

Kiderült, az ügyészség a februárban megszüntetett eljárást hivatalból felülvizsgálta, és a nyomozás folytatását rendelte el az ügyben. Indoklásuk szerint azért utasították a rendőrséget a nyomozás folytatására, mert az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket sem végezték el, illetve a lehetséges bizonyítékokat sem szerezték be.

A szegedi pénzintézet adósának autóját év elején lopták el, aki addigra csaknem egymillió forinttal többet visszafizetett felvett hiteléből. Kiderült, az autót a pénzintézet behajtója szállította el azután, hogy a felek elszámolási vitába keveredtek egymással, és a Lombard ahelyett, hogy bíróságon próbálta volna tisztázni a helyzetet, inkább az autó tulajdonosának beleegyezése nélkül, munkahelyének zárt parkolójából vitte el a gépjárművet. A tulajdonos hiába tett feljelentést lopás miatt a hatóságoknál, nem törődtek az ügyével.

Közben az adós autóját elárverezték, s az ismét eladásra kínált Suzukira egy székesfehérvári kereskedésben bukkant rá. Úgy döntött, nem hagyja annyiban, és magát vásárlónak kiadva próbaútra vitte az autót, majd leparkolt vele a rendőrség elé. A meglepett rendőrök akkor nagy nehezen belátták, nem lehet szőnyeg alá söpörni az ügyet, lefoglalták a gépjárművet, és bűncselekmény gyanúja miatt eljárást indítottak, ami illetékességből került ismét a fővárosi hatóságokhoz.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 187 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: