< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Ebola-szűrésre készülnek a magyar egyetemek

| Mobile | RSS

Ebola-szűrésre készülnek a magyar egyetemek

2014. augusztus 23. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Ebola-szűrésre készülnek a magyar egyetemek

Az ebola-járvány miatti óvintézkedésekre készül a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem is, mivel hamarosan megérkeznek a náluk tanuló afrikai diákok – írta a szombati Népszabadság.

A Debreceni Egyetemen hamarosan több mint 300 afrikai diák érkezik meg a tanévkezdésre – írta a lap. Az illetékes szakhatóságokkal egyeztetve kérdőívet és nyilatkozatot küldtek ki az érintett hallgatóknak. Egyben megjegyezték azt is, hogy a külföldről érkező hallgatók egészségügyi biztosítása és szűrése évek óta megoldott.

A Szegedi Tudományegyetemen 120 nigériai diák lehet érintett. Itt is kérdőívet és nyilatkozatot töltenek ki a diákok. Bari Ferenc, az orvostudományi kar dékánja szerint a külföldi diákokat kezelő háziorvos is felkészült a betegség esetleges felbukkanására.

A Pécsi Tudományegyetemen a lapnak azt mondták, az intézmény hallgatóinak minden év elején át kell esniük átfogó egészségügyi vizsgálaton. A szakemberek szerint szinte elhanyagolható a valószínűsége annak, hogy Magyarországon is megjelenjen az ebola vírusa – jegyzi meg a lap.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 2 alkalommal mai nap |