< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Fehér Ház: terrortámadás volt az amerikai újságíró lefejezése

| Mobile | RSS

Fehér Ház: terrortámadás volt az amerikai újságíró lefejezése

Fehér Ház: terrortámadás volt az amerikai újságíró lefejezése

Az Egyesült Államok elleni terrortámadás volt James Foley amerikai újságíró lefejezése – ezt mondta pénteken Washingtonban Ben Rhodes helyettes elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó. Jelezte azt is, hogy az amerikaiak készek újabb csapásokat mérni az Iszlám Államra, ebben nem fogja feltartóztatni őket az iraki-szíriai határ.

Az amerikai erők augusztus 8-a óta eddig kizárólag iraki területen hajtottak végre légicsapásokat az önmagát kalifátusnak tekintő szélsőséges szunnita mozgalom ellen, de washingtoni vezetők az elmúlt napokban egyértelműen értésre adták, hogy fontolóra vették az Iszlám Állam szíriai bázisa elleni katonai fellépést is.

Ben Rhodes hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok kész fellépni az Iszlám Állan ellen az amerikai állampolgárok védelmében, bárhol is legyenek az őket veszélyeztető terroristák. A helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó úgy vélte, hogy a terrorszervezet ma súlyosabb fenyegetést jelent, mint hat hónappal ezelőtt.

Ugyanakkor azt is elmondta: végeredményben Irak és az Egyesült Államok regionális partnereinek feladata lesz, hogy kiseperje az Iszlám Államot a Közel-Keletről.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda és a belbiztonsági minisztérium is egyaránt azt közölték pénteken: tudomásuk szerint az Iszlám Állam nem küldött egyelőre olyan fenyegetést, amely az Egyesült Államok területe ellen irányulna

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 243 megnézve, 2 alkalommal mai nap |