< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Figyelik a titkosszolgálatok az Irakban harcosnak álló magyarokat

| Mobile | RSS

Figyelik a titkosszolgálatok az Irakban harcosnak álló magyarokat

Figyelik a titkosszolgálatok az Irakban harcosnak álló magyarokat
Több tucat magyar is harcolhat az Iszlám Állam kötelékében

Kiemelten figyelik a titkosszolgálatok Magyarországon is azokat, akiknek közük lehet az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, a csoporthoz több ezren csapódtak szerte Európából, köztük szakértők szerint többtucatnyi magyar – írta a Blikk.

A lap szombati számában a Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte: figyelik a konfliktusokban érintett területeket, az itt megforduló állampolgárok ugyanis komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A harcokban érintett területeken akadnak, akik humanitárius, mások logisztikai segítséget nyújtanak, míg sokan közvetlenül a harcokban vesznek részt – tették hozzá.

“Az aggodalmat az okozza, hogy ezek az emberek aztán visszatérhetnek Európába. Ez megköveteli, hogy fokozzuk a megelőző és felderítő tevékenységeket” – utalt a TEK sajtóosztálya arra, hogy folyamatosan elemzik a külföldi szolgálatoktól származó információkat, különösen azokat, amelyeknek magyar vonatkozásuk is van. A TEK leginkább azokra koncentrál, akik korábban már harcoltak zsoldosként.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 200 megnézve, 1 alkalommal mai nap |