< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kisteleki beszélgetések a választóimmal…

| Mobile | RSS

Kisteleki beszélgetések a választóimmal…

2014. augusztus 24. | 1 Hozzászólás | Közélet

Kisteleki beszélgetések a választóimmal…

IMG

Várakozva tekintettem a találkozás elé. A katolikus plébánia adott teret a polgárokkal való találkozásomnak. Azonban, előtte, meghallgattam a misét… ahol közel ötven hívő vett részt.
Szeretettel üdvözöltek az emberek a templom előtt, kezet fogtak velem, volt olyan személy, aki megveregette a hátamat, majd kijelentette; – bízunk magában! A város felemelkedésének lehetőségét tőled várjuk! Egy idősebb néni – tolókocsival – azt kérdezte: – én is elmehetek az Ön rendezvényére? – Természetesen!

A templomból kijövet, együtt indultunk el a parókia felé. Kiválóan eldiskuráltunk a változást akaró választóimmal. Menet közben többen is hangot adtak a csatornázás, útépítés „rejtelmes” megállapodásának… remélhetőleg meg fogom piszkálni ennek a hátterét? – kérdezte egy negyvenes férfi, aki az édesanyjával érkezett.

Lassan megtelt a parókia nagy terme, ami a találkozásoknak remek helyszínévé vált. Választóimat, süteménnyel, ásványvízzel, teával s különböző üdítőkkel kínáltuk.

A fórum lendületesen kezdődött. A „maroknyi csapat” hallgatta a megnyitómat, ahol a választási programom pilléreit ismertettem. Az individuumok figyeltek s volt olyan is, aki jegyzetelt…ezt követően elkezdődött a diskurzus..

Egy volt képviselő asszony azt firtatta: – elismerve a program jelentőségét s mélységeiben letisztult állapotát- mikor, milyen eszközökkel lehet megvalósítani. Majd megkért, hogy egyes program részecskéket – egészségügy, oktatás- bontsam ki, s tegyem világossá azokat az elképzeléseket, ami felemeli a lehetőségek tárházát. Kibontottam a „csomagot”, ám mélységeiben nem mentem bele, annak számtalan több oka volt. A volt képviselő asszony mosolyogva vette tudomásul.

András az kérdezte:
– Mért Kisteleken indulok polgármesternek.
– Nagyon egyszerű a válasz. Először is imádom Kisteleket! Lassan húsz éve élünk együtt. Továbbá öt évig itt volt a www.fecsego.eu nemzetközi hírportál szerkesztősége! Sok embert ismerek, s Ők is ismernek engem, az újságírói munkámat, oknyomozó újságíró vagyok. Könyveket írtam – írok. Csütörtökön jelenik meg a legújabb kötetem. András azonnal lecsapott a magas labdára…
– Hallom, hogy szerelmes könyveket ír. Azt is tudom, többször dedikált Kisteleken.
– Igen írtam. – s kiválóak az ismeretei! A mellette ülő férfit felismertem,- Kordás István, aki szintén Nagy Sándor áldozata- Ezt követően megjelent Darabos Gábor képviselő Úr. Egy kellemes dialektika alakult ki kettőnk között, majd ebbe kapcsolódott a volt képviselő asszony is.

Ahogy a bizalom erősödött, úgy került terítékre a város, valamint Nagy Sándor „dolgai”. Pl, az iskola helyzetének „megoldása”, igazgató váltás. A katolikus óvoda s annak antagonisztikus ellentéte a polgármesterrel… A csatornázás, szennyvíz tisztító, útépítési, kivitelezési problémák, az inkubátorház 10 milliója. Félnek Nagy Sándortól, s annak erőszakos habitusától…a közpénzeken utazó képviselők helyzete, továbbiakban megemlítették a csatornázás telkenkénti 200 ezer forintos befizetést, máshol ingyen adták ezt a lehetőséget. – közölte Kordás Istvánné polgármester jelölt. Egyes emberek számítása alapján ez a befizetés kb. 60-70 ezer forint között lehetne…

Megkértek a választóim, hogy képviseljem őket 2014. szeptember 03-án 17 órakor a rendezvényházban a szimpóziumon. Legyek mellettük! Ez természetes! Ott leszek

2014.augusztus 24
Oláh István László
író-újságíró
Független polgármester jelölt

Tisztelt választóim!

Az Önök ajánlási aláírásaikat, – polgármesteri, képviselői – mindennap a templom előtt gyűjtjük 10 tól-17 -ig. Természetesen személyesen is felkeresem a választóimat!

Leave a Reply 614 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: