< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Varga Mihály szerint érezhető az online pénztárgépek hatása

| Mobile | RSS

Varga Mihály szerint érezhető az online pénztárgépek hatása

Varga Mihály szerint érezhető az online pénztárgépek hatása

Varga Mihály szerint más tényezők mellett az online pénztárgépek bevezetésének hatásával magyarázható az, hogy az idén az első fél évben 106 milliárd forinttal több áfát fizettek be a kiskereskedők, mint tavaly ebben az időszakban.

A lap szombati számában a nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a pénztárgépek hatását mutatja az, hogy a kiskereskedelem azon szegmenseiben volt a leglátványosabb az emelkedés, amelyekben az adóhatóság korábbi vizsgálatai alapján jelentős méreteket öltött a feketézés. Az élelmiszer- és ruhaboltosok és a használt cikkek kereskedői például 33 milliárd forinttal, 26 százalékkal több áfát fizettek az idén.

Az online pénztárgépre történő átállás lényegében befejeződött, több mint 156 ezer online kasszát helyeztek üzembe, és szeptember elsejétől már csak ilyen gépek üzemeltethetők – jegyezte meg a miniszter, kiemelve, hogy az adóhatósághoz eddig 53 millió adatcsomag érkezett be, amely 930 millió számla adatait tartalmazta.

(MTI)

forrás:kormányportál.hu

Leave a Reply 476 megnézve, 2 alkalommal mai nap |