< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Visszaszólt a kormány a Washingtonban pereskedő cégnek

| Mobile | RSS

Visszaszólt a kormány a Washingtonban pereskedő cégnek

Visszaszólt a kormány a Washingtonban pereskedő cégnek

A kormány eltökélt abban, hogy megvédje az étkezési utalványok új rendszerét – reagált szombaton a kormányszóvivő arra a hírre, hogy a francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perelte be a magyar államot.

A kormány minden fórumon – így az amerikai bíróságon és Brüsszelben is – kiáll az Erzsébet-program mellett, amely a társadalmi szolidaritás egyik legsikeresebb programja Európában – írta közleményében Kurucz Éva kormányszóvivő.

A Magyar Hírlap szombaton írt arról, hogy az étkezési utalványok piacán is érdekelt Sodexo Pass International a washingtoni választott bíróság előtt perli Magyarországot. A lap szerint az nem derült ki, hogy mit követel a francia cég, az eljárás témájaként az étkezési utalvány szerepel. Ez utóbbiból az újság szerint arra lehet következtetni, hogy az Orbán-kormány által eszközölt átszervezések, illetve az Erzsébet utalvány bevezetése a perindítás oka.

A kormányszóvivő közleménye szerint az étkezési utalványokból származó bevételek ma már nem a multinacionális vállalatok extraprofitját gyarapítják, hanem az Erzsébet-programot erősítik, amely több tízezer hátrányos helyzetű gyermek, idős ember és fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé.

Fotó: MTI / Soós Lajos

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |