< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Egyiptomi „játékbarlangot” nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

| Mobile | RSS

Egyiptomi „játékbarlangot” nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

2014. augusztus 25. | hozzászólás | Kultúra

Egyiptomi „játékbarlangot” nyit a Móra-múzeum a SZIN-en

Tisztelt Sajtópartnerünk!
Egyiptomi játékközpontot nyit a Móra Ferenc Múzeum az idei SZIN-en: a fesztiválozók kipróbálhatják, milyen társasjátékokat játszottak az ókori egyiptomiak több mint ötezer évvel ezelőtt. A szenet, a mehen és az egyiptomi kockapóker mellett a már megszokott módon egyiptomi fotózkodásra is lehetőség nyílik a múzeum standjánál.

Az istenek kegyeltjeivé válhatnak azok a fesztiválozók, akik megnyerik az egyiptomi játékokat a Móra-múzeum faházánál a SZIN-en: az ókori egyiptomiak szerint ugyanis mindazokat, akik a táblajátékokban nyertek, a jó istenek vették pártfogásukba. A több mint ötezer éves játékokkal bárki játszhat a Szegedi Ifjúsági Napokon, emellett kipróbálható az egyiptomi kockapóker és kártyajáték, valamint a résztvevők egyiptomi nőként vagy férfiként is fotózkodhatnak.

A Móra-múzeum idén is kedvezménnyel várja a fesztiválozókat: érvényes SZIN karszalaggal kedvezményes áron látogatható A fáraók Egyiptoma című kiállítás. A Móra Ferenc Múzeumba 700, a Fekete házba 500, a Kass Galériába pedig 300 forintért léphetnek be a „SZIN-ezők” a fesztivál ideje alatt.

Hegedűs Anita
PR-munkatárs
Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: