< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Még a görögkatolikus papot is kitiltotta az érpataki polgármester

| Mobile | RSS

Még a görögkatolikus papot is kitiltotta az érpataki polgármester

2014. augusztus 25. | hozzászólás | Közélet

Még a görögkatolikus papot is kitiltotta az érpataki polgármester

Az érpataki polgármester haragosainak pokol az élete, a helybéliek azonban nem tartják minden eredmény nélkülinek a nyári akcióival szélsőjobboldali kirakatemberré váló Orosz Mihály Zoltán faluépítő „modelljét”. Riportunk a friss Heti Válaszban, fotógaléria a Válasz.hu-n!

„Európai falu” – ez a felirat fogadja a Heti Válasz stábját Érpatak határában. De vajon hány falu lehet Európában, amelynek polgármestere perek százait indítja ellenlábasai, hivatalnokok és újságírók ellen, ügyészek, bírók és izraeli politikusok szalmabábuit akasztja fel rituálisan, pedagógiai célzattal, közérdekű munkaként visszahozza a kőtörést, és iskolás gyerekekkel küldeti el melegebb éghajlatra a liberális jogvédőket? A nyírségi települést nyolc éve irányítja ilyen vezető Orosz Mihály Zoltán személyében.

A falubelieket nehéz rábírni, hogy kommentálják a polgármester hagymázos performanszait. „Rossz a tévém, nem hallottam róluk.” „Nemrég költöztünk ide.” „Hagyjon ezzel békén!” – többnyire ilyen válaszokkal kell beérnünk. Akadt azonban kivétel is. „Nem mondhatok rosszat róla, csak kicsit furcsállom – morfondírozik Deák István, az erdélyi származású nyugdíjas. – Hagyni kellene az arabokat. Foglalkozzunk inkább a magyarsággal!”

Hétköznapok Érpatakon

Nem mindenki lelkesedik persze Oroszért. Beszéltünk első számú vetélytársával, aki ellen az évek során közel százharminc pert indított a polgármester. Szöllősi Gábor, akinek egy tavalyi támadás során betörték az állkapcsát – ősszel ringbe száll a polgármesteri székért. Megkérdeztük a falubeli viszonyokról a legnagyobb vallási közösség vezetőjét, az iskolából egy ideig kitiltott görög katolikus papot. Elmesélte kálváriáját az érpataki gazdakör egykori vezetője, aki első megválasztásakor még támogatta a polgármestert, most viszont pereskedik vele – és néhány hete Molotov-koktélos támadás áldozata lett.

Riportunkat elolvashatja a Heti Válasz augusztus 21-i számában, melynek elektronikus kiadása a Digitalstandon is megvásárolható. Fotógalériánk a fenti képre kattintva megtekinthető!

forrás:index.hu

Leave a Reply 277 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: