< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Negyedszer tartanak ingyenes Szenes Iván-koncertet Józsefvárosban

| Mobile | RSS

Negyedszer tartanak ingyenes Szenes Iván-koncertet Józsefvárosban

2014. augusztus 31. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Negyedszer tartanak ingyenes Szenes Iván-koncertet Józsefvárosban

Negyedik alkalommal emlékeznek Szenes Ivánra halálának évfordulója alkalmából, szeptember 7-én a józsefvárosi Rezső téren. Az ingyenes szabadtéri koncert különlegessége, hogy ezen a helyszínen élt és alkotott a népszerű dalszerző.

A koncerten Szenes Iván dalainak eredeti előadói mellett ifjú tehetségek is színpadra lépnek. Énekel Aradszky László, Koós János, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Kocsis Tibor, Dolly, Wolf Kati, Tabáni István, Kerényi Miklós Máté, Rakonczai Imre, Oláh Gergő, Nyári Edit, Gömöri András Máté, Postás Józsi, Zalatnay Sarolta, Mészáros János Elek és az Apostol együttes – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A Szenes Iván Művészeti Díjat idén Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adja át, ezúttal is az első Szenes Iván-díjas Wolf Kati társaságában: az énekesnőnek szintén Szenes-dallal, a Vukkal indult a karrierje. Az esten a Kornay Mariann-díj is gazdára talál, ezt az elismerést a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészek kapják. Új a Szenes Iván Sláger Díj, amely mindig az adott év legjobb Szenes-sláger feldolgozásért jár.

A két műsorvezető Bodrogi Gyula és Szenes Andrea lesz. A színészlegenda hosszú évtizedeken át volt a dalszerző egyik legjobb barátja, az ő és lánya visszaemlékezései teszik teljessé a zenei estet. Szenes Iván slágerei mellett felcsendülnek édesapja, Szenes Andor örökzöldjei, valamint lánya, Szenes Andrea szerzeményeit is hallhatjuk Oláh Gergő es Tabáni István előadásában. A Művészhimnuszt a fiatal tehetségek közösen adják elő, Voith Ági és Bodrogi Gyula duetteket énekel, Kocsis Tibor és Oláh Gergő a Mindig voltak győztesek című Szenes-dalt tolmácsolják együtt. Bemutatják Szenes Iván utolsó videofelvételét, amelyen újonnan írt slágerét maga adja elő. Wolf Kati énekli a Hosszú az a napot, Dolly pedig az Ami szívemen a számot.

Tavaly több mint ötezren szórakoztak a józsefvárosi Rezső téren a Szenes Iván-emlékkoncerten.

Szenes Iván 2010. szeptember 13-án, életének 87. évében hunyt el. Csaknem kétezer dalszöveget írt, az egész ország, különböző korosztályok ismerik és dúdolják még ma is a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Mindenkinek van egy álma című örökzöldeket. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.

forrás:hírposta.hu

Leave a Reply 1196 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: