< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az iskola óriási anyagi megterhelést jelent a szülőknek

| Mobile | RSS

Az iskola óriási anyagi megterhelést jelent a szülőknek

2014. szeptember 4. | hozzászólás | Közélet

Az iskola óriási anyagi megterhelést jelent a szülőknek

A Jobbik felkéri a kormányt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a tanévkezdéssel összefüggő problémák megoldása érdekében és fogadja el a tanszerek áfájának csökkentésére vonatkozó javaslatot.

Farkas Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy több száz panaszt kaptak a tanévkezdéssel kapcsolatban.

Beszélt arról, hogy az iskola óriási anyagi megterhelést jelent a szülőknek, ezért a Jobbik fenntartja azt a javaslatát, miszerint a tanszerek áfáját 5 százalékra kellene csökkenteni. A tankönyvekkel és azok terjesztésével is sok a baj – folytatta Farkas Gergely, aki szerint az úgynevezett kísérleti tankönyveket felelőtlenség élesben kipróbálni, és a legfeljebb 12 ezer forintos állami normatíva sok esetben nem fedezi az intézmények által összeállított tankönyvcsomagot.

A jobbikos politikus szerint emellett ésszerűtlenül szervezik a közétkeztetést és a támogatásokat is megnyirbálták. A frakcióvezető-helyettes a panaszok között említette a gyerekeket leterhelő magas óraszámot, a túl sok tananyagot, valamint a mindennapos testnevelést, amellyel a létesítmények hiánya miatt vannak problémák.

Farkas Gergely gyökeres reformot tart szükségesnek a nyelvoktatás területén is, az első nyelvvizsga ingyenessé tételével.
A frakcióvezető-helyettes arra szólította fel a kormányt, hogy foglalkozzon ezekkel a problémákkal és tegye meg a szükséges lépéseket.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: