< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: LMP: Lázár a nemzetbiztonsági bizottságban számoljon be angliai útjáról!

| Mobile | RSS

LMP: Lázár a nemzetbiztonsági bizottságban számoljon be angliai útjáról!

2014. szeptember 5. | hozzászólás | Közélet

LMP: Lázár a nemzetbiztonsági bizottságban számoljon be angliai útjáról!

Ha valóban fennállnak nemzetbiztonsági kockázatok, akkor Lázár János az erre alkalmas fórum, a parlamenti szakbizottság előtt – szükséges esetben zárt ülésen – beszámolhat a titokban tartott információkról – érvelt Szél Bernadett.
Az LMP azt kezdeményezi, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága következő ülésén vegye napirendre a Miniszterelnökséget vezető Lázár János “titokzatos, drága és a sajtószabadságra nézve súlyos következményekkel járó” angliai utazásának ügyét – közölte Szél Bernadett, a párt társelnöke pénteken az MTI-vel.

A nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja közleményében azt írta, hogy a Miniszterelnökség nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva még a szálloda nevét sem árulta el Lázár János utazásával kapcsolatban, és fellebbezett az ügyben indított perben. Ha valóban fennállnak nemzetbiztonsági kockázatok, akkor Lázár János az erre alkalmas fórum, a parlamenti szakbizottság előtt – szükséges esetben zárt ülésen – beszámolhat a titokban tartott információkról – érvelt Szél Bernadett.

A sajtóban az elmúlt időben többször is előkerült korábbi észak-olaszországi, zürichi és londoni utazásával kapcsolatban a Miniszterelnökség vezetője júliusban újságíróknak azt mondta: az államnak fontosabb érdeke fűződik ahhoz, hogy az utak tartalmi kérdései ne kerüljenek nyilvánosságra. Ezek hivatalos utak voltak, “nem kellemes időtöltés volt, nem hetyegéssel töltöttem az időt, hanem munkával” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy a látogatások részben az Információs Hivatallal kapcsolatos tevékenységét fedték le, részben pedig a kormánytól kapott feladatait végezte el.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 164 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: