< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Önkormányzat 2014 – A Jobbik szigorítana az önkormányzati tisztségviselőknél

| Mobile | RSS

Önkormányzat 2014 – A Jobbik szigorítana az önkormányzati tisztségviselőknél

2014. szeptember 8. | hozzászólás | Közélet

Önkormányzat2014-Jobbik
Önkormányzat 2014 – A Jobbik szigorítana az önkormányzati tisztségviselőknél

A Jobbik dupla büntetéssel sújtaná a közpénzt eltulajdonító önkormányzati tisztségviselőket és kötelező vagyonosodási vizsgálatot írna elő az ötezer lakos feletti települések esetében.

Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az országgyűlési választás előtt javasolt dupla büntetési tétel kiszabását a megyei és települési önkormányzati képviselőkre, valamint a polgármesterekre is vonatkoztatnák, amennyiben közpénzt tulajdonítanak el. Szavai szerint ezek a visszaélések nemcsak a költségvetést károsítják meg, hanem a közbizalmat is súlyosan sértik, s ennek indoklása szerint a büntetési tételekben is meg kell jelennie.

A Jobbik kiterjesztené a vagyonelkobzás lehetőségét is amiatt, hogy a korábbi esetek nyomán csak kevés pénz került vissza a közvagyonba. Kötelező lenne például a vagyonelkobzás akkor, ha a közmegbízatást gyakorló ember nem tudja bizonyítani, hogy a nevén lévő vagyontárgy törvényes eredetű – fejtette ki.

Staudt Gábor ismertette azt is, hogy az ötezer lakosnál nagyobb települések önkormányzati képviselőinél és polgármestereinél kötelezővé tennék a vagyonosodási vizsgálatot a ciklus végén. Hozzátette: az ennél kisebb településeken kisebb összegekből gazdálkodnak és képviselők nagy létszáma miatt nehezebb az átvilágítás, de nyitottak a határérték lejjebb vitelére.

MTI

Leave a Reply 193 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: