< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: LMP: uniós vizsgálattal függhet össze az MVH vezetőjének lemondása

| Mobile | RSS

LMP: uniós vizsgálattal függhet össze az MVH vezetőjének lemondása

Önkormányzat 2014-LMP-mezőgazdaság
LMP: uniós vizsgálattal függhet össze az MVH vezetőjének lemondása

Az LMP szerint nem kizárt, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatalának közelmúltban indított vizsgálata összefüggésben állhat Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökének lemondásával.

Erről Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön beszélt újságíróknak, Schiffer András, az LMP társelnökének sajtótájékoztatóját követően.
A politikus elmondta, Brüsszel több milliárd forintos magy
arországi forrásfelhasználást ellenőriz, vidéki játszótereknél megfigyelt kiemelkedően magas beruházási költségek miatt, egy évvel ezelőtt pedig hasonló botrány bontokozott ki jogtalanul igénybevett területi alapú mezőgazdasági támogatások miatt.

Sallai R. Benedek szerint mindezek közrejátszhatnak az MVH elnökének lemondásában. Az LMP ezért Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) is az ügy kivizsgálására szólítja fel – fűzte hozzá.

Palkovics Péter 2010 júniusától töltötte be az MVH elnöki tisztségét, amelyről 2014. szeptember 10-i hatállyal mondott le. Lemondását azzal indokolta, hogy az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) 2007-2013 közötti költségvetési ciklusa lezárult, és a 2014-es átmeneti év végének közeledtével az MVH, mint az agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynöksége végrehajtotta e programozási időszakra vonatkozó operatív feladatait. Az új, 2014-2020 közötti költségvetési és KAP programozási ciklus végrehajtása pedig a kifizető ügynökség szintjén teljesen elkülönülő, új szakmai feladat.

MTI

Leave a Reply 258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |