< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brit túszát is lefejezte az Iszlám Állam

| Mobile | RSS

Brit túszát is lefejezte az Iszlám Állam

Brit túszát is lefejezte az Iszlám Állam

David Haines brit állampolgár lefejezéséről készített videót tett közzé szombat késő este az Irakban és Szíriában működő Iszlám Állam nevű terrorszervezet – jelentette az al-Dzsazíra katari hírtelevízió. A képeken a 44 éves brit egy maszkos férfival látható együtt. Haines, aki egy segélyszervezet munkatársaként került Szíriába, tavaly március óta volt a terroristák fogságában.

Hasonlóan végeztek vele, mint a korábban meggyilkolt James Foley és Steven Sotloff amerikai újságírókkal. A maszkos férfi azzal indokolja a gyilkosságot, hogy Nagy-Britannia fegyvereket ígért az Iszlám állam ellen harcoló kurd pesmergáknak.

„Ennek a brit férfinak kell megfizetnie a pesmergák Iszlám Állammal szembeni felfegyverzésére tett ígéreted árát Cameron” – üzente David Cameron brit miniszterelnöknek.

A Daily Mirror brit lap szerint a két és fél perces videó végén egy újabb túszt mutatnak be.

A Yorkshire-ben született Haines az utóbbi időben Horvátországban élt második feleségével, Draganával. Egy 17 és egy 4 éves lánya volt. Szíriába az ACTED segélyszervezettel ment, de korábban Dél-Szudánban és Líbiában is megfordult más szervezetek megbízásából.

Sotloff-fal és Foley-val a terroristák szerint azért végeztek, mert az USA katonai akciókat indítot ellenük.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |