< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Merkel: A német kormány nem tűri el az antiszemitizmust A kancellár kiemelte, mindent megtesznek a zsidógyűlölet ellen

| Mobile | RSS

Merkel: A német kormány nem tűri el az antiszemitizmust A kancellár kiemelte, mindent megtesznek a zsidógyűlölet ellen

Merkel: A német kormány nem tűri el az antiszemitizmust
A kancellár kiemelte, mindent megtesznek a zsidógyűlölet ellen

A német kormány határozottan elítéli az antiszemitizmus valamennyi formáját és mindent megtesz a zsidógyűlölet ellen. A kancellár részt vett a berlini antiszemitizmus elleni tüntetésen vasárnap.

lead merkelAki megtámad valakit csak azért, mert kipát visel vagy Dávid-kereszttel díszített láncot hord, “az mindannyiunkra rátámad, és aki zsidó síremlékeket gyaláz meg, az a mi kultúránkat gyalázza meg” – mondta Angela Merkel a Németországi Zsidók Központi Tanácsa által szervezett demonstráción. A kancellár hangsúlyozta, minden eszközt bevetnek az antiszemitizmus ellen. “Zsidó barátaink, szomszédaink, kollegáink, Németországban otthon vagytok” – hangoztatta a kancellár a Berlin jelképét jelentő Brandenburgi kapunál tartott tüntetésen.

Az “Állj ki érte! Soha többet zsidógyűlöletet!” címmel meghirdetett demonstrációnt a gázai övezetben indítot izraeli katonai műveletek kapcsán megszaporodó antiszemita megnyilvánulások miatt rendezték. Az eseményen több ezren vette részt, köztük a német politika és közélet számos vezető képviselője. A tüntetésen megjelent Joachim Gauck államfő, a kormány több tagja, parlamenti pártok, társadalmi szervezetek és egyházak vezetői.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |