< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az első légicsapás Bagdadnál: az Iszlám Államot lőtte Amerika//// Der erste Luftangriff Bagdadnál: der islamische Staat Lotterien Amerika

| Mobile | RSS

Az első légicsapás Bagdadnál: az Iszlám Államot lőtte Amerika//// Der erste Luftangriff Bagdadnál: der islamische Staat Lotterien Amerika

Az első légicsapás Bagdadnál: az Iszlám Államot lőtte Amerika

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni légi művelete során az Egyesült Államok első ízben Bagdad közelében hajtott végre légicsapást.

Amerikai katonai közlés szerint az iraki fővárostól délnyugatra végrehajtott hétfő éjjeli akció azoknak az iraki erőknek a támogatását szolgálta, amelyek a térségben harcolnak a terrorszervezet ellen.

Az augusztus elején kezdett amerikai légicsapások eddig az ország északi és nyugati részére összpontosítottak, és céljuk hivatalosan az Irakban található amerikai érdekeltségek és személyzet, illetve a humanitárius missziók megvédelmezése volt.

A mostani akcióval egyebek között az IÁ egy hadállását vettek célba, amelyről a lázadók az iraki erőket lőtték. Bagdadtól északra – egy másik légicsapásban – a dzsihadisták hat járművét semmisítették meg.

Barack Obama amerikai elnök a múlt héten jelentette be, hogy az Irakban zajló műveletet az országon belül kiterjesztik, emellett Szíriában is hajtanak majd végre légicsapásokat. A washingtoni források megerősítették, hogy a mostani csapásokkal az amerikai művelet ebbe a fázisába lépett.

Az Iszlám Állam az elmúlt hónapokban jelentős területeket vont ellenőrzése alá Irakban és Szíriában, és igyekszik további zónákban átvenni az ellenőrzést. A Nyugat haragját azzal is kiváltotta, hogy az elmúlt hetekben nyugati túszokat fejezett le.

Amerikai forrásból azt is jelezték, hogy a mostani légicsapások nem jelentik egy nagyszabású új offenzíva kezdetét.

Figyelmeztetés Szíriának

Szíriában egyelőre nem került sor amerikai akcióra, egy washingtoni illetékes mindazonáltal hétfőn visszautalt Obama fentebb említett bejelentésére. A névtelenül nyilatkozó tisztviselő egyúttal figyelmeztettet a szíriai rezsimet, hogy amennyiben az amerikai gépeket támadás érné, a válasz nem maradna el. Az amerikai erők meglehetősen pontosan tudják, hol helyezkednek el a szíriai légvédelmi állások – adta értésre.

Az Obama-beszéd után egy szíriai kormánytag arról beszélt, hogy az ország területén végrehajtott katonai akciókat támadásként kezelik, hacsak a kormányzat előzetesen jóvá nem hagyja. Egy évvel ezelőtt Washington – a vegyi fegyverek bevetése miatt – a szíriai rezsimet is katonai beavatkozással fenyegette meg.

Hétfőn Törökországból is olyan közlések érkeztek, hogy az ottani hadsereg határozottabban lép fel az Iszlám Állam jelentette veszély ellen. Recep Tayyip Erdogan államfő egy televíziós nyilatkozatban utalt arra, hogy a tervek szerint a déli határ mentén megerősített védelmi övezetet, egyfajta ütközőzónát alakítanak ki.

Százával csatlakoznak franciák az Iszlám Államhoz
Több mint kilencszáz franciaországi lakos és állampolgár harcol Irakban vagy Szíriában, vagy tervezi a dzsihádban való részvételt – közölte Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter, aki azt is elmondta, hogy tucatjával állítottak meg Szíriába tartó nőket és gyerekeket is. „930 francia állampolgár, vagy lakos érintett az iraki és szíriai dzsihádban” – nyilatkozta a belügyminiszter a francia Le Journal du Dimanche nevű francia lapnak adott interjúban. Cazeneuve információi szerint legalább 350 franciaországi van jelenleg is Szíriában, köztük 60 nő. 36 franciaországi már meghalt az Iszlám Állam oldalán vívott harcokban, őket nem számolják bele a 930 főbe – fogalmazott a miniszter. Cazeneuve szerint többen azt állítják, hogy „humanitárius” feladatok végrehajtására mennek Szíriába, vagy Irakba, de ez nem igaz – mondja a miniszter – aki szerint a francia hatóságoknak meggyőző bizonyítékaik vannak, hogy a dzsihádisták oldalán harcolnak.

Civil áldozatok

Hétfőn Szíriában is összecsapások voltak, legkevesebb huszonkét civil áldozat, köztük nyolc gyerek halt meg a kurd milicisták és az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseinek összetűzésében.

Az emberéleteket követelő támadás Szíria északi részén Haszaka tartományban történt. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) szerint a harcokban nyolc gyerek, két nő és tizenkét férfi vesztette életét és ezért a Népvédelmi Egységek (YPG) elnevezésű kurd fegyveres csoportot teszik felelőssé. Ők azonban tagadják, hogy civileket gyilkoltak. Állítják, hogy a dzsihadisták végeztek velük, mert ellenálltak vagy menekülni próbáltak.

A fegyveres támadás körülményei egyelőre ellenmondásosak, de a Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) is a kurdokat vádolja a merénylet elkövetésével. Ez a szervezet már ötvenöt áldozatról beszél, és azt is tudni vélik, hogy a kurdok gránátvetőkkel támadtak két falura.

Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója arról számolt be, hogy a kurd harcosok szombat óta már tizennégy települést foglaltak vissza az Iszlám Államtól Szíria északkeleti részén. A legjobban felfegyverzett helyi kurd politikai csoport, a Szíriai Demokratikus Egységpárt (PYD) szóvivője elmondta, hogy készek csatlakozni bármely olyan koalícióhoz, amely az IÁ ellen harcol. “Azzal fogunk küzdeni, amink van. Az Iszlám Államot csak erővel lehet elrettenteni” – jelentette ki a szóvivő.

Lerombolták az Eufrátesz legfontosabb hídját

Ugyanakkor Haszakától délre, Deir-ez-Zór tartományban a kormányzat különleges erői leromboltak egy a dzsihadisták számára létfontosságú hidat. A katonai akcióról a Hezbollahhoz kötődő libanoni al-Manar tévécsatorna számolt be részletezve, hogy a hadsereg mérnöki alakulata is részt vett a műveletben, amelyben az Eufrátesz folyó legfontosabb hídját semmisítették meg. A robbanás erejét jelzi, hogy a környék felismerhetetlenné vált.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának tájékoztatása szerint szárazföldön megközelíthetetlené váltak Deir-ez-Zór tartomány azon területei, amelyek az Iszlám Állam kezében vannak, ezekre a részekre kizárólag a folyón, hajóval lehet eljutni. A szíriai rezsim erői ellenőriznek minden földi útvonalat.

Konferencia Párizsban

Ahogy beszámoltunk róla, egyre több országot aggaszt az Iszlám Állam térnyerése a Közel-Keleten. Erre utal, hogy mintegy harminc állam képviseltette magát a párizsi biztonsági konferencián, amelynek a francia és az iraki államfő volt a társelnöke. Mindkét politikus megkongatta a vészharangot. „Az iraki nép terroristák elleni harca a miénk is, ezért együtt kell fellépnünk ellenük. Nagy erőkkel ki kell állnunk az iraki hatóságok mellett, nincs vesztegetni való időnk” – jelentette ki Hollande.

konferencia párizsbanKonferencia Párizsban

Az iraki elnök gyors légi beavatkozást kért a nyugati hatalmaktól a dzsihádisták ellen. „Az a kérésünk, hogy folytassák a légitámadásokat a terroristaállások ellen. Emellett meg kell akadályozni, hogy a szomszédos országokban lévő harcosok csatlakozzanak az Iszlám Államhoz, és hogy a terroristák pénzhez jussanak” – mondta Fuád Masszúm iraki államfő.

Törvényes alap egy nemzetközi beavatkozáshoz

A konferencia fő célja az volt, hogy megteremtse a törvényes alapját egy nemzetközi beavatkozásnak az Iszlám Állam ellen, és hogy pontosítsák az egyes országok szerepvállalását. Részletek egyelőre nem szivárogtak ki, a részvevők csak annyit közöltek, hogy minden szükséges eszközzel felveszik a harcot a terrorcsoport ellen. A legfőbb iráni vezető szerint azonban ez egy hamvában holt kezdeményezés.

„Az alakuló koalíció üres, öncélú és egy helyben topog” – vélekedett Ali Hamenei. Irán nem kapott meghívást a konferenciára, miután az Egyesült Államok azzal vádolja, hogy állami szinten támogatja világszerte a terrorizmust.

Elemzők szerint azonban a nemzetközi összefogásnak újabb lendületet ad, hogy a hétvégén az Iszlám Állam lefejezte harmadik nyugati túszát, egy brit segélymunkást.

forrás:atv.hu

Der erste Luftangriff Bagdadnál: der islamische Staat Lotterien Amerika

Während des islamischen Staates (IA) Luftoperationen gegen Dschihad-Organisation in den Vereinigten Staaten zum ersten Mal aus einen Luftangriff in der Nähe von Bagdad durchgeführt.

Amerikanischen Militärrechnung , die irakische Hauptstadt der südwestgeführt Montagabend Handeln in den Dienst der Unterstützung der irakischen Streitkräfte, die sich gegen die Terrororganisation in der Region kämpfen.

Die amerikanischen Luftangriffe begannen Anfang August hat sich auf den nördlichen und westlichen Teilen des Landes konzentriert, mit dem Ziel, formal amerikanischen Interessen im Irak und Personal, sowie humanitäre Missionen blieb ungeschützt.

Die aktuelle Aktion, unter anderem die IA haben einen Militärstaat, der die Rebellen auf die irakischen Streitkräfte erschossen richtet. Nördlich von Bagdad – ein weiterer légicsapásban – sechs Dschihadisten zerstörte das Fahrzeug.

Präsident Barack Obama letzte Woche angekündigt, dass der Irak-Operation wird innerhalb des Landes verlängert, werden sie auch Luftangriffe in Syrien als auch durchgeführt werden. Die Washington Quellen haben bestätigt, dass die jüngsten Katastrophen in den Vereinigten Staaten hat sich in der Betriebsphase eingetragen.

Der islamische Staat in den vergangenen Monaten wichtige Bereiche unter der Kontrolle des Irak und Syrien gebracht und versucht, die Kontrolle über zusätzliche Zonen zu nehmen. Der Westen hat auch provoziert den Zorn, dass in den vergangenen Wochen in der westlichen Geiseln Kopf nach unten.

Amerikanischen Quellen haben auch gezeigt, dass die jüngsten Luftangriffe keine große neue Offensive bilden begann.

Warnung an Syrien

Syrien ist noch nicht am Montag gewesen amerikanischen Action, ein Washington, DC, aber kompetent Obama deutete oben genannten Meldung. Der anonyme offizielle Deklaration zur gleichen Zeit warnte das syrische Regime, dass, wenn die Amerikaner anzugreifen Maschinen absetzen, ist die Antwort nicht, weg zu bleiben. Die amerikanischen Streitkräfte ziemlich genau wissen, wo Sie in der syrischen Flugabwehr-Stellungen – seine Kompetenz.

Nach Obama Rede sagte ein syrischer Regierungsmitglied, dass die Veränderungen in der militärischen Aktionen des Landes umgesetzt werden als Angriff behandelt, es sei denn, die Regierung genehmigt im Voraus. Vor einem Jahr, Washington, DC – Durch den Einsatz von chemischen Waffen – das syrische Regime drohte auch eine militärische Intervention.

Tayyip Recep Tayyip Erdogan erdoganRecep

Am Montag, Türkei erhielt auch eine Mitteilung, wonach die Armee beschlossen, dass es tritt gegen die Gefahr durch den islamischen Staat gestellt. Staatschef in einer Fernseherklärung Recep Tayyip Erdogan wies darauf hin, dass nach den Plänen entlang der südlichen Grenze verstärkt Schutzzone, eine Pufferzone eingerichtet werden.

Hunderte von islamischen Staaten, die Französisch beitreten
Mehr als neunhundert Einwohner und Bürger in Frankreich, im Irak oder Syrien zu kämpfen, oder planen, in Jihad zu beteiligen – Bernard Cazeneuve sagte Französisch Innenminister, der auch gesagt wird, um Dutzende von Frauen und Kindern in Syrien gewesen. “930 Französisch Bürger oder Einwohner der irakischen und syrischen Jihad betroffen” – die Französisch Innenminister sagte der Französisch Zeitung Le Journal du Dimanche in einem Interview. Cazeneuve mindestens 350, nach Angaben in Frankreich ist derzeit in Syrien, darunter 60 Frauen. 36 Frankreich gestorben Schlachten kämpften Seite des Islamischen Staates, sind sie nicht in die 930 nach der Aufnahme gezählt – so der Minister. Nach Cazeneuve Menschen argumentieren, dass die Umsetzung eines “humanitären” Aufgaben gehen nach Syrien oder dem Irak, aber das ist nicht wahr – er sagt der Minister -, die nach der Französisch Behörden glaubhaft gemacht, dass die Dschihadisten kämpfen zurück.

zivile Opfer

Am Montag gab es auch Zusammenstöße in Syrien, mindestens zweiundzwanzig Zivilisten, darunter acht Kinder starben in der kurdischen Milizen und der islamische Staat (IA) fegyvereseinek Grundnahrungsmittel.

Die Menschen leben im nördlichen Teil von Syrien fordern einen Angriff, wenn der Bereich von Spezial. Die syrische Beobachtungsstelle für Menschenrechte (OSDH), nach den Schlachten von acht Kindern, zwei Frauen und zwölf Männer wurden getötet und damit auf die kurdischen Volksverteidigungseinheiten (YPG) bewaffnete Gruppe die Schuld bezeichnet. Sie bestreiten jedoch, dass die Tötungen von Zivilisten. Sie behaupten, dass die Dschihadisten getötet, weil sie Widerstand oder versucht zu fliehen.

Die Umstände eines bewaffneten Angriffs gegen ein vorge vereinbar, aber der syrischen National Coalition (SZNK) beschuldigte auch die Kurden begehen die Angriffe. Diese Organisation wurde über fünfundfünfzig Opfer reden, und glauben, dass es bekannt sein, dass die Kurden Granaten angegriffen zwei Dörfer.

Ramin Abdera-Rahman, Leiter der OSDH berichtete am Samstag, dass kurdische Kämpfer hatten vierzehn Dörfer im Nordosten der islamischen Syrien ein Staat besetzt. Die am schwersten bewaffnete lokalen kurdischen politischen Gruppe, sagte der syrische Demokratischen Einheitspartei (PYD) Sprecher, dass sie bereit sind, jede Koalition, die gegen IA kämpft beitreten. “Wir werden kämpfen, wir haben die islamische Staat nur mit Gewalt davon abgehalten werden.” – Sagte der Sprecher.

Sie zerstörten die Hauptbrücke über den Euphrat

Wenn jedoch spezialisieren Süden der Provinz Deir-ez-Zor, zerstörte eine wichtige Brücke für die Dschihadisten Spezialkräfte der Regierung. Die Militäraktion der libanesischen Hisbollah Al-Manar-TV-Sender mit Angabe der Armee Ingenieurkorps gemeldet verknüpft nahmen an der Operation, in der die Hauptbrücke über den Euphrat zerstört. Die Sprengkraft, die anzeigt, dass der Bereich, hat sich nicht wiederzuerkennen.

Informationen gemäß syrischen Beobachtungsstelle für Menschenrechte hat sich die Land unzugänglichen Bereichen der Provinz Deir-ez-Zor, die in den Händen des Islamischen Staates sind, können für die betroffenen Teile des Flusses nur mit dem Boot erreicht werden. Das syrische Regime Truppen kontrolliert das ganze Land Route.

treffen in Paris

Wie wir berichteten, sind mehr Länder besorgt über die Ausbreitung des islamischen Staaten im Nahen Osten. Dies deutet darauf hin, dass etwa dreißig Staaten wurden bei der Sicherheitskonferenz in Paris, wo die Französisch und die irakische Staatschef war der Co-Vorsitzenden vertreten. Beide Politiker Alarm geschlagen. “Kampf des irakischen Volkes gegen Terroristen gehört uns, also müssen wir gegen sie gemeinsam handeln. Große Kräfte müssen mit den irakischen Behörden stehen, gibt es keine Zeit zu verlieren “, – sagte Hollande.

párizsbanKonferencia Konferenz in Paris

Der irakische Präsident schnelle Luft Intervention für den Westmächten gegen die Dschihadisten. “Der Antrag auf die Luftangriffe gegen terroristische Positionen fortsetzen. Es sollte auch aus den Nachbarländern verhindert werden, um die Kämpfer im islamischen Staat anzuschließen, und um Geld für Terroristen zu erhöhen, “- sagte Fuad Masszúm irakischen Staates.

Gesetzliche Grundlagen für eine internationale Intervention

Das Hauptziel der Konferenz war es, die Rechtsgrundlage für eine internationale Intervention gegen die islamischen Staat zu schaffen und die Rolle jedes Land festzulegen. Details sind noch nicht durchgesickert, die Teilnehmer einfach erklärt, dass alle notwendigen Mittel, um den Kampf aufzunehmen gegen die Terrorgruppe. Doch die iranische oberste Führer, das ist eine lahme Ente Initiative.

“Die erste Koalition leer, eigennützig und Briefmarken an einem Ort” – meinte Ali Khamenei. Iran nicht zu der Konferenz eingeladen, nachdem die Vereinigten Staaten beschuldigt die Landesebene, die weltweit den Terrorismus unterstützt.

Aber Analysten sagen, dass die internationale Zusammenarbeit hat einen neuen Impuls geben, um das Wochenende, der islamische Staat der westlichen Geiseln enthauptet dritte, eine britische Entwicklungshelferin.

Quelle: atv.hu

Leave a Reply 186 megnézve, 1 alkalommal mai nap |