< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az RTL Klub vezére kiosztotta a kormányt

| Mobile | RSS

Az RTL Klub vezére kiosztotta a kormányt

2014. szeptember 16. | hozzászólás | Közélet

Az RTL Klub vezére kiosztotta a kormányt

A reklámadó olyan abszurd, hogy a nyugat-európai partnerek el sem hiszik – mondta egy sajtóbeszélgetésen a RTL Klub vezetője, aki meglepődött a kormány újabb törvénytervezetén.

Az RTL Klubnak szerződése van az NMHH-val arról, hogy programdíjat szedhet, erről még a médiatörvény megalkotásakor megegyezés született – mondta az RTL Klubot vezető Dirk Gerkens egy keddi sajtóbeszélgetésen a Hvg.hu tudósítása szerint.

Mint ahogy arról a Hír24 is beszámolt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken terjesztette a parlament elé azt a törvénytervezetet, amely megtiltja a TV2-nek és az RTL Klubnak, hogy programdíjat szedhessenek. A keddi Népszabadság kiszámolta, hogy ezzel a törvénytervezettel 15 milliárdot bukhat az RTL és a TV2.

Az RTL Klub vezérigazgatója nem érti a döntést, mert az engedélyezés egy olyan megállapodás része volt, amelyet az új médiatörvény megalkotásakor kötöttek, cserében a tévétársaságok megígérték, hogy annak ellenére sem lassítják a digitális átállást, hogy az negatívan hatott az üzleti érdekeikre. Szerinte azért is érthetetlen a tervezet, mert a programdíjról a piaci szereplőknek kell megegyezni egymás közt.

A reklámadó kapcsán Dirk Gerkens így fogalmazott: annyira abszurd, hogy képtelen elmagyarázni a külföldi ügyfeleinek.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: