< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Éjszaka ezren védekeztek az árvíz ellen

| Mobile | RSS

Éjszaka ezren védekeztek az árvíz ellen

2014. szeptember 16. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Éjszaka ezren védekeztek az árvíz ellen

Éjszaka mintegy ezer ember védekezett az árvíz ellen a Mura menti településeken. A folyó éjszaka Letenyénél már tetőzött. A védekezésben önkéntesek is részt vettek.
A folyó éjszaka tetőzött

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nagykanizsán működő régiós irányító törzsének szóvivője az MTI-t-nek elmondta: a Mura Letenyénél – ahol 1972-ben 514 centis rekordot mértek – éjfél előtt tetőzött 548 centiméteren, reggel hat órakor pedig 541-et mutatott a vízmérce. Murakeresztúron – ahol szintén 1972-ben volt a legmagasabb, 568 centiméteres a vízállás – még emelkedik a vízszint, és kora reggel 584 centit mértek – közölte Mukics Dániel.

Ideiglenes gátakat építenek

Molnáriban és Murakeresztúron még tovább építik az ideiglenes gátakat, de éjszaka Kerkaszentkirályon, Muraszemenyén, Murarátkán, Tótszerdahelyen és Letenyén is jelentősebb védekezési munka zajlott. Mintegy 65 ezer homokzsák felhasználásával erősítették az ideiglenes védműveket, gátszakadás vagy más komolyabb gond sehol nem volt, a folyót sikerült a medrében tartani.
Szakközépiskolások is dolgoznak

A védekezést mindenhol katasztrófavédelmi tisztek irányítják, a tűzoltók mellett sok rendőr és önkéntes is van a térségben – jelezte a katasztrófavédelmi szóvivő.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Mura áradása miatt veszélyeztetett településeknél a katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek munkáját zalai rendőrök, készenléti rendőrök, polgárőrök és önkéntesek segítik. A térségbe kétszázötven rendészeti szakközépiskolást is vezényeltek.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 2070 megnézve, 2 alkalommal mai nap |