< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Svájci vélemény: leszámolás zajlik a Fideszben

| Mobile | RSS

Svájci vélemény: leszámolás zajlik a Fideszben

2014. szeptember 23. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Svájci vélemény: leszámolás zajlik a Fideszben

Hatalmi harc a Fideszben: Orbán leszámol egy oligarchával, miután összetűzött pártja egyik főkolomposával és bizalmasával, akinek most megmutatja, merre hány óra – írja a Neue Zürcher Zeitung című svájci lap.

A viszály tulajdonképpen banálisan manifesztálódott: a Hír TV munkatársa a Várkert Bazár végleges elkészülésének időpontjáról kérdezte L. Simon Lászlót, aki igen zordan, fenyegetően válaszolt, jóllehet a csatorna kormánybarátnak, Orbán Viktor házi televíziójának számít. Az incidensből megfigyelők újabb következtetést vontak le arra nézve, hogy hatalmi harc parázslik a kormánypárton belül. Orbán és Simicska viszonyát idáig gyakran szimbiózisnak nevezték. A Magyar Nemzet nagyban hozzájárult a választási győzelemhez, cserében a Közgép főként 2010-től hatalmas közmegbízatásokat kapott, Simicska emberei tucatszám dolgoztak az uniós támogatásokért felelős tárcánál.
Forrás: http://orulunkvincent.tumblr.com/page/7 (az illusztáció nem az

De a jelek már két éve arra utalnak, hogy az oligarcha túl befolyássá vált Orbán számára, ám csak az áprilisi választás után vált nyilvánvalóvá. A Fejlesztési Minisztériumban 200 munkatársat lecseréltek. Azután jött a reklámadó. A Simicska-birodalom számára azonban a döntő csapás az lenne, ha valóban bevezetik az útépítésben érdekelt cégek számára a különadót, méghozzá visszamenőleg. Ez majdnem níolcvanmillió svájci frank mínuszt jelentene a Közgép számára. A nyílt vita azonban nem lehet Orbán érdeke, tekintve, hogy eddigi bizalmasa mennyit tud a belső ügyekről és mekkora a médiahatalma.

(Forrás: Klubrádió)

forrás:168 óra

Leave a Reply 276 megnézve, 2 alkalommal mai nap |