< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Tarlós: Máshol vannak a gyökereink Lázárral

| Mobile | RSS

Tarlós: Máshol vannak a gyökereink Lázárral

2014. szeptember 25. | hozzászólás | Közélet

Tarlós: Máshol vannak a gyökereink Lázárral

Lázár Jánossal az EU-pénzek körüli konfliktus nem színjáték, de nem is olyan komoly, mint ahogy ezt egyesek interpretálják – mondta Tarlós István a Figyelőnek adott interjújában. Arról is beszélt, ha megnyeri a főpolgármester-választást, három alapfeltételt szab a kormánynak ahhoz, hogy biztosan folytassa munkáját: a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldását, a 3-as metró felújítási forrásainak és a fővárosi cégek működési feltételeinek a garantálását.

Nem színjáték, ami Lázár János és közte zajlik, de a konfliktus nem is annyira súlyos, mint ahogy azt egyesek interpretálják – mondta Tarlós István a Figyelőnek. A főpolgármester szerint a dolog egyikük részéről sem személyes ügy, de “máshol vannak a gyökereik”.

Tarlós azt mondta, számára emberileg érthető, hogy a miniszter a vidékért küszködik a források elosztásában, de a főpolgármester annyit elvár, hogy őt is megértsék mint ős-budapestit. Amíg a forrásokat el nem osztják, lesz köztünk nézetkülönbség – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a közvélemény-kutatások szerint toronymagasan esélyes a főpolgármester-választáson, Tarlós azt mondta, megtanulta, hogy akkor szabad valamit elhinni, ha bizonyossággá válik. Ha nyer, a választások után kemény feltételeket akar szabni a munkája folytatásához. Ezek közé tartozik a BKV finanszírozásának hosszú távú megoldása és a 3-as metró felújítási forrásainak a garantálása is.

Tarlós az interjúban arról is beszélt, hogy a kórházak központi gondozásba vételével még egyet tudott érteni, a középiskolák elvitele viszont már nem tetszett neki. Ha a főváros cégeit is elvinnék, akkor “nagyon meggondolnám, hogy milyen konzekvenciákat vonjak le” – tette hozzá. “A vállalatokat csak kivásárolni lehet. Viszont nem biztos, hogy odaadom őket” – mondta.

Újra beszélt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tervezett átalakításáról is, amely szerinte túlzott jogosítványokat kapott és túl nagyra duzzadt. Szerinte tulajdonosi jogosítványok nem maradhatnak a BKK-nál, azoknak vissza kell kerülniük a Fővárosi Önkormányzathoz. Ezen kívül a BKK nem kezelheti szatellitcégként a BKV-t – tette hozzá.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: