< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Megkínozták az ápolók az idős otthon lakóját

| Mobile | RSS

Megkínozták az ápolók az idős otthon lakóját

2014. szeptember 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Megkínozták az ápolók az idős otthon lakóját

A 88 éves néni nem sokkal az eset után belehalt sérüléseibe. Az intézmény vezetősége enyhe büntetést kapott.

A héten meghozott ítélet szerint tovább üzemelhet az a brit idősotthon, ahol a vád szerint az ápolók két éve szó szerint megfőzték az egyik lakót, amikor olyan kádba fektették, amiben legalább 50 fokos víz volt. A 88 éves Beatrice Morgan, aki leromlott egészségi állapota és előrehaladott demenciája miatt lett a Queensferryben lévő otthon lakója, nem sokkal az eset után belehalt sérüléseibe.

Mint kiderült, az idős nénit hetekkel a halála előtt az intézmény ápolói olyan fürdővízbe fektették, ami a vizsgálat szerint legalább 50 fokos – de inkább melegebb – volt. Beatrice a lábain, a törzsén az egyik karján is súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikkel a Whiston kórház égési osztályára került. Az idős asszony nem sokkal később itt halt meg, miután egy az égés miatt kialakult vérrög elzárta a tüdejét.

Tűzforró vízbe fektették az idős asszonyt
Kép forrása: Daily Mail

Az asszony halála után családja pert indított az idősotthon vezetősége ellen. Mint elmondták, szeretnék megakadályozni, hogy más családokkal is előforduljon hasonló. Az idősotthon igazgatója a queensferry-i intézmény mellett további két otthont is üzemeltet, amiben összesen 336 gondozott él.

Az ügyben elrendelt, hosszú hónapokig tartó vizsgálat végül kimondta, nem az otthon dolgozói felelősek az idős asszony haláláért, a sérüléseit ugyanis az okozta, hogy az ápolók nem tudták szabályozni, sem ellenőrizni a víz hőmérsékletét. Az eset után az otthonban termosztátokat szereltek a csapokra, hogy megakadályozzák a hasonló eseteket.

A bíróság a csütörtöki ítélethozatalkor a remélt 100 ezer fontos bírság helyett, 5 ezer fontos büntetést rótt ki az idősotthonra.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 316 megnézve, 1 alkalommal mai nap |