< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az RTL Klub csúnyán elbánt Rogánnal

| Mobile | RSS

Az RTL Klub csúnyán elbánt Rogánnal

2014. október 3. | hozzászólás | Közélet

Az RTL Klub csúnyán elbánt Rogánnal

Rogán Antal nem válaszolt az RTL Klub híradójának kérdésére, ami arra vonatkozott, hogyan juthatott egy belvárosi önkormányzati lakáshoz a kerület vagyonkezelőjének korábbi igazgatója, Szentgyörgyvölgyi Péter. A politikus havi 63 ezer forintot törlesztőrészlettel vásárolhatta meg a belváros szívében lévő 110 négyzetméteres lakást – egy olyan házban, amelyre az önkormányzat korábban mintegy 300 millió forintot költött.

A híradónak nyilatkozó Erzsébetnek már 15 éve nincs lakása. Az asszony régebben sátorban élt, most egy bódéban húzza meg magát. Ő hiába kért önkormányzati lakást Budapesten. A Város Mindenkié csoport szerint hiába van a fővárosban több ezer üres önkormányzati lakás, az asszony pályázatait sorban elutasították.

Kovács Vera, a Város Mindenkié csoport aktivistája az RTL Klub híradójának elmondta, az önkormányzati bérlakások megszerzésének feltételei a fővárosban kerületről-kerületre változnak.

Szentgyörgyvölgyi Péter szerencsésebb volt; ő az V. kerületi vagyonkezelő vezetőjeként, majd alpolgármesterként évek óta lakhatott egy 110 négyzetméteres önkormányzati bérlakásban. Februárban meg is vette a lakást – alig néhány hónappal azután, hogy egy kerületi rendeletmódosítás lehetővé tette a műemléklakások értékesítését.

szabadmedve.tumblr.com

A Fidesz polgármesterjelöltje 25 évre, havi 63 forintos törlesztőrészletre vásárolta meg a lakást, amelyet először 33, majd 25 millióra értékelt az önkormányzat. Szentgyörgyvölgyi végül egy – az önkormányzat szerint jogszerűen járó – kedvezménnyel mindössze 19 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. Kamat és költségmentesen – természetesen.

Rogán Antal jelenlegi polgármester kitérő választ adott az RTL Klub híradójának az üggyel kapcsolatban. Szerinte alpolgármestere és utódjelöltje jogszerűen jutott az ingatlanhoz.

Az RTL Klub az ügyről szóló összeállítás végén azzal adta meg a kegyelemdöfést Rogánnak, hogy beidézték egy korábbi nyilatkozatát. A politikus a kötcsei találkozó után azt mondta, mindig vannak olyan pillanatok, amikor valamilyen ügyben a média kritikus. Szerinte ez teljesen természetes. Hozzátette, ilyenkor az embernek tisztelettudóan kell viselkednie, és meg kell próbálnia elmondania az érveit.

Az RTL Klub azóta sem kapott érdemi választ Rogán helyettesének „ügyes” lakásvásárlását illetően.

© Google Maps
Ebben a Szerb utcai műemléképületben vásárolta meg az önkormányzati bérlakást Szentgyörgyvölgyi Péter.

Az Együtt-PM az Állami Számvevőszékhez fordult a kerületi lakáseladások miatt. Juhász Péter, a pártszövetség polgármesterjelöltje a Facebookon a következőket írta az ügyről:

„Nekem már hónapok óta nem válaszolnak arra, hogy jutott lakáshoz Szengyörgyvölgyi, Habony, Puskás András apukája, valamint a nyugdíjas klub Fideszes vezetője ugyanabban a házban. Hogy volt-e pályázat, kiknél voltak ők jobban rászorultak, stb.

Arra sem válaszoltak, ami szinte biztos, hogy megszavazta-e Szentgyörgyvölgyi Gábor az önkormányzat tulajdonosi bizottságának tagjaként a testvére lakáshoz jutását.

És arra sem válaszoltak még, hogy melyik cég az az értékbecslő cég, amelyik először 33 majd 25 millióra értékel egy nyilvánvalóan minimum 40 milliót érő lakást.”

forrás:168óra.hu
Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: