Havasi Bertalan hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor magánlátogatást tett a román elnöknél.

A bukaresti látogatás előtt Orbán Viktor Kolozsváron ünnepélyes keretek között felavatta a helyi református kollégium szeptemberben indított szakoktatásának otthont adó épületet.

A Szász Domokos református püspökről elnevezett épület avatóján a miniszterelnök elmondta, egy iskola alapítása nem csupán az élni akarást jelzi, hanem azt is, hogy  a közösségnek van elég ereje és tudása, hogy eredményes, sikeres és magabiztos legyen. „Üzenjük, a mai magyarok felfogása szerint a lehetetlen nem egy tény, hanem egy vélemény” – jelentette ki a miniszterelnök.

 

forrás:mno.hu

Viktor Orban a rencontré Basescu à Bucarest

Traian Basescu, le Premier ministre Viktor Orban s’est rendu au chef de l’Etat roumain, vendredi soir à Bucarest Bertalan Havasi informé de presse Cabinet MTI du Premier ministre.

Bertalan Havasi a souligné que la visite privée de Viktor Orbán pour le président roumain.

Avant la visite à Bucarest a inauguré la formation professionnelle dans le Presbyterian College locale ouvert en Septembre, la construction de maisons entre la cérémonie, Viktor Orban, Cluj.

Le bâtiment Domokos saxon protestant nommé évêque avatóján déclaré le Premier ministre, la fondation d’une école n’est pas le seul indicateur de la volonté de vivre, mais aussi que la communauté dispose de suffisamment de force et d’habileté que le succès, réussir et confiant. »Message, les Hongrois aujourd’hui prétend que l’impossible n’est pas un fait, mais une opinion a déclaré le Premier ministre.

Source: mno.hu