< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újabb túszt fejezett le az Iszlám Állam

| Mobile | RSS

Újabb túszt fejezett le az Iszlám Állam

2014. október 4. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újabb túszt fejezett le az Iszlám Állam

És már kiszemelték a következőt

Újabb brit túsz lefejezéséről tett közzé videót az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szervezet pénteken. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) és az Európai Bizottság humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős tagja, Krisztalina Georgieva is élesen elítélte a dzsihadisták tettét.

A felvétel Alan Henning kivégzését mutatja be
A 47 éves Henninget tavaly decemberben ejtette fogságba a fegyveres szervezet Szíriában, ahol a férfi egy segélyszállítmányt kísért. A héten a korábban taxisofőrként dolgozó manchesteri férfi felesége videoüzenetben kérte szabadon bocsátását az iszlamistáktól.

lead henningA videón a dzsihadisták Barack Obama amerikai elnöknek üzennek. “Obama, légicsapásokat indítottál Szíria ellen, lecsapsz a mieinkre, úgyhogy mi is lecsapunk a tieidre” – mondta egy maszkos fegyveres a felvételen, amelynek végén azzal fenyegetőzik, hogy kivégeznek egy újabb embert, aki a fogságukban van, és akit Peter Kassig néven azonosítottak.

Ez már a negyedik videó, amelyen az IÁ egy nyugati túsz lefejezését teszi közzé. A videón a dzsihadisták Barack Obama amerikai elnöknek üzennek. “Obama, légicsapásokat indítottál Szíria ellen, lecsapsz a mieinkre, úgyhogy mi is lecsapunk a tieidre” – mondta egy maszkos fegyveres a felvételen, amelynek végén azzal fenyegetőzik, hogy kivégeznek egy újabb embert, aki a fogságukban van, és akit Peter Kassig néven azonosítottak.

Cameron: Mindent megteszünk a gyilkosok elfogásáért

Nagy-Britannia szerint ha a felvétel valódi, akkor a rajta látható jelenet “förtelmes gyilkosság”. David Cameron miniszterelnök kijelentette, hogy Henning megölése ismét az IÁ barbárságát igazolja.

Miután a hét elején Alan Henning felesége a videoüzenetben arra kérte a dzsihadistákat, hogy engedjék szabadon a férjét, ebben csatlakozott hozzá tucatnyi brit muzulmán vezető. A férfi kivégzésének hírére Mohammed Shafiq, a Ramadhan Foundation nevű muzulmán segélyszervezet vezetője “brit hősnek” nevezte Henninget.

“Tudunk a felvételről, és megpróbáljuk a lehető leggyorsabban ellenőrizni valódiságát. Az áldozat családjának minden támogatást megadunk, ők most azt kérik, hogy hadd maradjanak magukra” – közölte a brit külügyminisztérium szóvivője.

“Alan azért ment Szíriába, hogy vallási hovatartozástól függetlenül segítsen mindenkinek, akinek szüksége van rá. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy el tudjuk fogni ezeket a gyilkosokat, és bíróság elé állíthassuk őket” – jelentette ki a brit miniszterelnök.
Obama elmondta, hogy az Egyesült Államok szigorúan elítéli Henning “kegyetlen meggyilkolását”, Francois Hollande francia elnök pedig közölte, hogy “felháborítja a kegyetlen bűncselekmény”.

Még nincs vége, az új áldozatot is kiszemelték

Meg nem nevezett amerikai tisztségviselők megerősítették, hogy a 26 éves Peter Kassig az IÁ fogságában van. Az AP információi szerint a szárazföldi hadsereg egy különleges egységének tagja volt. 2007-ben szolgált Irakban, majd egészségi okból, érdemei elismerése mellett leszerelték. Traumatológus technikusnak tanult, majd 2012-ben Libanonba utazott, és a szíriai határ mentén lévő kórházakban dolgozott.
Kassig szülei közleményben arra kértek mindenkit, hogy imádkozzon fiukért és minden ártatlan emberért, akit bárhol a világon fogva tartanak. A szülők elmondása szerint fiuk a SERA segélyszervezet alkalmazottja volt Szíriában, amikor tavaly októberben foglyul ejtették. A fogságban áttért az iszlámra.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 247 megnézve, 1 alkalommal mai nap |